tiistai 13. joulukuuta 2011

35. Tallin esittely-postaus

Nyt ilmestyy lupaamani tallin esittelypostaus (uusittu, parempi versio siitä). Ponit asuvat pihassamme, eli oma talli on kyseessä.


Ensimmäisessa kuvassa näkyi siis talli ulkoa päin, se oli ennen autotalli, mutta edelliset asukkaat tekivät siihen sitten tallin. Itse rakensimme vielä yhden karsinan lisää, joten siellä on nyt neljä karsinaa. Vasemmalla puolella olevat karsinat ovat aika valtavan kokoisia, niissä asuvat Anni ja Kerttu. Oikealla puolella on ensin pieni ponikarsina ja sitten normaalikokoinen, jossa Nasu asuu. Oikeastaan ponikarsina on hieman pidempi kun tuo Nasun karsina (poniboxi ei siis näy kuvassa kokonaan), mutta siinä on niin matalat seinät ettei siinä isompaa ponia voisi pitää.

Tässä tosiaan Annin karsina. Meillä on alusina olkipellettiä, ja lisäksi tässä karsinassa siihen on sotkettu heinää, Anni on siinä hyvin taitava. Ovissa on kurkistusaukot (en nyt keksinyt sitä oikeaa sanaa, mutta pystyy siis katsoa käytävälle siitä :D) sekä loimiteline ja pieni koukku.



Nasun karsinan vieressä on pieni välikkö, jossa säilytämme siivoustavaroita. Niitä on siis kottikärryt, neljä talikkoa, luuta ja lapio. Lisäksi siellä on purusäkki, joku ruokasäkki, jakkara ja seinällä roikkuu raippateline ja Annin kyltti.


Annin karsinan vieressä on entinen hoitopaikka, joka toimii nykyään ruokavälikkönä. Siellä siis kaikki ponien syömiset, muutama heinäpaali sekä rehut (= kaura, progress, kivennäinen, pellava, mash ja pikkupurnukat)


Tässä vielä nykyinen "hoitopaikkamme", ihan käytävällä siis vain. Ketjut molemmin puolin, siirrettävät satulateline ja naulakko, sekä seinässä entisiltä jäänyt raippaputki. Oven vieressä on valonkatkaisijat, ilmastointinappula ja pistorasia.


Takaisin tallin perälle taas, jossa rehuvälikköä vastapäätä sijaitsevat pupumme häkki (se ei tosin asu siellä, vaan heinäpaalikasan alla rehuvälikössä), radio ja vaahtosammutin. Ja seinän takana satulahuone.

satulahuone ovelta

satulahuone takaseinältä, ovi tuossa vasemmalla

satulahuone ikkunalta

Satulahuoneemme ei ole mikään valtava, mutta tarpeeksi iso meille. Ikkunan puolella ovat satulat ja suitset. Seinän vieressä on käytännöllinen puulaatikko, mihin mahtuu suurin osa loimista, sekä huovat ja kuljetussuojat. Paksuimmat toppaloimet eivät kumminkaan enää mahtuneet, vaan ovat nyt kasassa tuolla takana. Myös seinillä on loimitelineet, joissa on loimet joita käytän eniten, lähinnä ratsastaessa siis. Takaseinällä on loimenkuivatustelineet.

Lisäksi meillä on kaksi pientä kaappia, oven vieressä irrallinen ja puulaatikon perällä toinen, jossa on pieni hyllykkö päällä. Etukaapissa on kaikki pikkutavara, kuten hoitoaineet, suojat, huput yms. Takakaappi taas on pelkkää sotkua, pyyhkeitä, joulukoristeita, vanhoja tavaroita... Kaikkea :D Hyllykössä muutama kypärä ja chapsit, Annin ohjasajo-varusteet ja jotain ruokapurkkeja, joita ei nyt käytetä. Seinillä on neljä naulakkoa, joissa kahdessa on riimut, yhdessä narut ja yhdessä martingaalit, liina, Annin kuljetusriimu ja heijastinrintaremmi. Siinä taisi olla tärkeimmät, loput tarkastelkaa kuvista.




Lopuksi vielä talli takaovelta päin. En tainnut siis mainita, että tallissa on molemmin puolin ovet, takaovi on satulahuoneen ja rehuvälikön välissä, mutta nytpä kerroin senkin. Tässä tämä tältä kertaa, keväämällä saatte sitten esittelyn ulkomaailmasta, ja sitä ennen voisitte ehdotella, minkälaisia erikoispostauksia haluatte :)

33 kommenttia:

  1. vitsi tuli ikävä tonne ku katto näitä kuvii! ♥ mut kiva postaus heeei (:

    VastaaPoista
  2. Vähän hieno talli teillä! (::

    VastaaPoista
  3. Onko kenttää/ maneesia? Kuvia niistä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On oma kenttä, ja maneesi naapurissa, ja kuten tuossa jo sanoinkin niin keväämmällä tulee niistä esittely! (:

      Poista
  4. onko oma talli (omas pihas)?

    VastaaPoista
  5. ihana talli, oon ihan kade kun ei oo ees ittellään omaa ponii ;(

    VastaaPoista
  6. Miten teillä ilmanvaihto menee kun on entinen autotalli ? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mää en tiedä noista asioista yhtään mitään, sori ;)

      Poista
  7. siis eiks teil käytetä enempää alusii ku ton verra mitä tos kuvas näkyy ? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no tuossa on kyllä vähän tavallista vähemmän ehkä, ja kun nuo karsinat on niin isoja niin se näyttää että on vähemmän :)

      Poista
  8. VOITTO JA LILLI FANI18. helmikuuta 2013 klo 15.58

    tosi kivan näköinen talli teillä!

    VastaaPoista
  9. sellai pohjapiirrus tallista ois kiva, mä ainakin hahmottaisin viel paremmi miten kaikki karsinat ja sattarit yms. asettuu tonne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo löydettiinkin äitin kanssa pohjapiirros tallista, voisin etsiä sen ja laittaa kuvan :)

      Poista
  10. Moi,minkä ikäinen oot?:)

    VastaaPoista
  11. Tosi viihtyisän näköinen pikkutalli ;)

    VastaaPoista
  12. kelpais kyl tuollanen talli :)
    tosi valosa ja näppärän kokonen !

    VastaaPoista
  13. HEI Ootko sä tehny elokuvan kermaperse? :DD tää talli näyttää samalle, ja käyttis nimiki on venlalpo!:)

    VastaaPoista
  14. Vähä siide talli teillä... Omassa pihassa

    VastaaPoista
  15. Pikkusen hieno talli!!!!;3 kelpais kyllä mulle ja tosi siisti ja HIENO vaan!<3<3 onnea ko saat asua siellä:)

    VastaaPoista
  16. Tosi hieno talli teillä!

    VastaaPoista
  17. minkä kokonen se teijän kenttä on metreinä?

    VastaaPoista
  18. tee video heppojen varusteista :) ja siin sun yhes myday näkyy semmonen musta hepo nii kenen se on ? ku sit harvoin näkyy ?? :) onko teijän edes ?? :) kauan toi talli on ollu teillä ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en varmaa videoo, kuvina joo:) ja se oli varmaan kerttu, mut se ei oo enää meiän. ja siit asti kun muutettiin puoltoista vuotta sitten:)

      Poista
  19. VOITKO TEHDÄ TALLIN ESITTELY VIDEON :))))))

    VastaaPoista
  20. Teillä on aivan upea talli! :)

    VastaaPoista
  21. Tosi hieno ja siisti talli! :) Mukavan kotoisa :33

    VastaaPoista