perjantai 25. marraskuuta 2011

29. Hyppyponi videolla höystettynä

Mä en tykkää kurakeleistä :( Eilen, kun mentiin tallille, Anni oli kaulasta ihan ruskee, ja kun kura oli vielä märkää, niin ei lähteny ees pois... No, lähettiin sitten likasella ponilla maneesiin, siellä oli estevalkku menossa, ja Lillikin oli mukana (Voitto ja Tiia oli siis myös hyppäämässä) ja Anni oli ihan innoissaan kun kaveri oli mukana ;) Sit pienen verkkailun jälkeen muutama hyppy, alkuun n.60cm, sit pari 85cm? tai jotain sinnnepäin. Sit mentiin kahdeksikolla pystyä ja okseria, ja poni oli vähän sählä, kerran romutettiin okseri kun tuli liian lähelle ja kiels sittte liian myöhään, nii mä tulin jaloilteen alas :D Sen jälkeen parani paljon, alko kuuntelemaan myös pidätteet (: Tosta videolta te nyt näättekin, että mitä tehtiin, siinä suunnilleen kaikki. Hypättiin aika vähän, muutama radanpätkä ja yksittäisiä lyhyitä tehtäviä (: Sitten vaan ponillle linimentti ja mash ja muut jutut. Hieno Anni ♥

Oon ite muuten nyt viikonlopun Vantaalla, sunnuntaina kirjottelen sit taas kun poni muuttaa nyt meijän omaan pihaan sitten! Ja toi video on siksi tuommoinen, mihin kaikki liitetty yhteen pätkään, että olen kaverilla jolla on elokuvatyökalu (; minullahan sitä ei ole.

keskiviikko 23. marraskuuta 2011

28. Kun ei onnistu, ei mitenkään

Eilen, siis tiistaina 22.11, ponilla oli vapaa, enkä kirjotellu sillon, mutta tein uuden ulkoasun, toivottavasti tykkäätte! Vastailkaa siis tohon kyselyyn, ja kommentoikaa (:

Mutta sitten asiaan. Tallilla ei ollu ketään, ja siks päätin juoksuttaa. Maneesissa kerkesin vasempaan kierrokseen juoksuttaa, mikä sujui tosi hyvin, ehkä vähän vauhdikkaasti. Mut sitten maneesiin tuli joku suokki naapuritallilta, ja mun suunnitelma irtojuoksutuksesta romuttui. No, vaihettiin suuntaa, ja Anni alotti sikailun. Teki siis sitä, että käänty suoraan mua kohti, pysähty, ja jos heilautin raippaa, hyppäs pystyyn (tosi vähän kylläkin) tai polki etujalkaa. Äiti sit siinä vähän autto, ja sujui hetken ihan hyvin, mut sitten taas kiinnostus loppu. Äiti juoksutti muutaman kierroksen loppuun, ja sit lopetettiin kun ei vaan sujunu. Haettiin ohjat ja kypärä mulle, ja menin selkään, ratsastelin ehkä 20-30min. Näissä suitsissa on vähän erilainen kuolain, ja en ole pitkään aikaan ratsastanu näillä, niin alkuun yritin totutella niihin. Keskityin aika paljon istuntaan, koska mulla on nykyään paha tapa könöttää, niinkun noissa videoilla näkyy, ja välillä onnistukin istua ihan suorassa. Paljon laukasta raviin siirtymisiä,  ja sitten myös nostoja ravista ja käynnistä, Anni oli hyvä ♥

Ostettiin muuten Puuilosta tämmöinen suora, pehmeä kumikuolain!

maanantai 21. marraskuuta 2011

27. Kuvia aluevalkuista + maanantain kouluvalkku

Huh, se on kyllä hyvä että maanantaisin on se kouluvalkku (: onneksi siis oli, viime viikolla ei. Kun verkkailin, nii Anni keksi ihan kaikkea tuijoteltavaa, mm. maneesin ovi oli tosi pelottava, kun se oli vähän raollaa, ja ei suostunut menemään siitä ohi, paitsi poikittamalla... Alotettiin sit tekemällä semmosta tehtävää, että pitkänsivun alkuun voltti, sit pitkäsivu avoa, kulmassa laukan nosto, ja seuraavalle pitkälle sivulle tehtiin sitten loivakiemura, ja siinä tuli siis vastalaukat. Poni toimi ihan hyvin, rentoutu nätisti, mut multa valu kokoajan ohja vasemmasta kädestä liian pitkäksi. Sit mentiin myös pari kertaa silleen, että takaosan ympäri pyörittiin, niinkun takaosakäännöksessä, mutta jatkettiin muutama kierros, ja se toimi paremmin kun mä ajattelin! (: Nämä kummatkin siis molempiin suuntiin. Anni oli vähän sählä, mut kun rentoutu niin ihan hyvä.

Tässä sitten muutama kuva sieltä lauantain aluevalkuista, kaikki siis (c) Tiia Suomalainen, www.bonbon.galleria.fi (:




sunnuntai 20. marraskuuta 2011

26. Maisemamaailma

Nyt tuleekin vähän erilainen postaus, jolle mä annoin nimeksi maisemapostaus. Eli kun oli niin ihana ilma, ajattelin lähteä maastoon. Ja kun ei ollu kuvaaja, mutta kamera kyllä, niin otin sen mukaan, ja selästäkäsin kuvailin sitten maisemia ja ponin korvia (: No, katotaan mitä tykkäätte!


Laitoin ponin taas tallissa kuntoon. Hyi, meillä on sininen toppaloimi, mä haluisin pinkin, mutta kun saatiin tämä mun kaverin vanhalta ponilta, niin käy se näinkin. Sitten suitset ja suojat päälle, ja maastoon!


Tallista lähdettiin matkaan, tossa kuvassa yllä näätte muuten Annin tänhetkisen tallin, se on siis tommosessa kivassa siirtotallissa nyt (: Meilläpä onkin jo melkein valkonen maa!


Anni katteli vähän kateellisena kun Pöne ja Muumi söi päiväheiniä tarhassa, mutta lähti silti kiltisti kentän läpi kohti metsää.


Metsässä oli ponin mielestä kiva mennä, vaikka maa oli vähän jäässä. Mutta tämä onkin jo tuttu polku, kun ollaan sitä niin paljon käytetty, ettei ollut mitään pelottavia juttuja polun varrella ;)


Sen jälkeen käännyttiin vähän isommalle tielle, ja se olikin vähän pehmeämpi ja kivompi kävellä kun se edellinen koppurainen metsäpolku.



Tässä paistokin kivasto aurinko, vaikka se ei lämmittänykkään samalla tavalla kun keväällä. Auringossa valkoiset pikkuponit muuttuu kultaisiksi ♥


Anni jäi kattelemaan nättiä peltomaisemaa, mutta kun kyllästy seisomiseen, nii yritti vähän haukata jäistä ruohoa, mut eipä onnistunukkaan :D


Jatkettiin sitten matkaa, ja edessä olikin ensimmäinen talo, mikä oli ponin mielestä tosi jännä.


Nää olikin lenkin pelottavimmat pelotukset, nimitäin heijjastin tolpat! Oli tämmöset siis molemmin puolin tietä, mutta tässä näkyy vain toiset. Annin mielestä se oli iihan hirveät :D Siinä piti vähän alottaa pörhistely (;



Taas risteys, ja tästä käännyttiin myös vasemmalle. Tiet senkun suurenee, täähän on jo ihan iso tie! Mutta tässä onkin kivoin mennä, kun ei yhtään liukas ja ei kiviä yms. (:


Hui, taas pelotuksia :o Kammottavia postilaatikoita ja pieni silta. Ei kai Annia nyt hengiltä yritetä säikytellä :D



Siitä kääntyi tie takas tallille, ja poni oli innoissaan menossa jo kotiin, mutta mepäs jatkettiin vielä matkaa. Ja silloin vastaan tuli AUTO :o Pelottava, punainen auto, apuaa!¨

Se olikin nii pelottava, että kielikin tuli ulos.


Sen jälkeen edessä oli lato, mutta ei semmoset ponia pelota, ja siitä mentiin reippaasti ohi (: Kaksi ihmistä kävelylenkilläkän ei kummeksuttanut Annia.

 

Nyt tulikin viimeinen risteys, oikealle lähti isompi tie, mutta me käännyttiin taas kerran vasemmalle pienelle polulle :)



Polku meni pienen pellon läpi, ja vietti vähän alamäkeen. Pellon heinät oli ihanassa huurassa, mutta Anni vähät välitti siitä, paineli vaan edessä olevaa metsää kohden ;D


Metsäpolkua pitkin kuljettiin sitten niin kauan, että maneesi tulikin jo näkyviin. Matkalla törmättiin yhteen naapuritallin heppaan, joka myös oli maastossa, ja poni vähän kuumeni siitä, varsinkin kun oltiin pätkällä jossa yleensä laukataan.



Maneesin oven avaaminen onnistuu jo ihan hyvin, ainoastaan kaulassa roikuva kamera oli vähän tiellä, kun piti katsoa tarkasti ettei kolahda mihinkään. Ja kun ovi nyt on vähän raskas, niin ilman satulaa kun olin, niin kellahdin melkeen alas (:


Maneesissa n.20-30min ravit ja laukat, olipas ponilla vauhtia! En olis uskonu, kun on kumminki kaks rankkaa hyppypäivää takana (: Sen jälkeen nostin fleeceloimen ihan kaulalle asti, kun tuli ponille pikkusen hiki (:

Sit tallissa otin ponilta Tiian avustuksella kamat pois ja loimet selkään ja ulos (: Kiltti maastoponi tänään ♥

lauantai 19. marraskuuta 2011

25. Aluevalmennuksien toinen päivä

Tänään oli sitten se aluevalkkujen toka päivä. Eli meijän tunti alko vasta 18.00, mut oltiin tallilla jo puol neljä, kun katottiin pari edellistä ryhmää. Meille muuten tuli tänää ensilumi, ja oli muuten kylmä! Harjailin ja laitoin ponin tallissa, ja kävelin hetken kentällä ennen ku päästiin maneesiin. Siellä keventelyt & molempiin suuntiin kierros laukkaa, ja sit Sanna aina sano että mitä piti tehä, siis ihan sileellä, ja mentiin siinä kaikissa askellajeissa siirtymisiä, ja temponvaihteluja laukassa, ja piti siinä aika paljon tehä töitä kun laukasta suoraan seis, siitä keskilaukka, sit käyntii, sitä pari askelta ja taas laukka jne. Mut Anni toimi paremmin ku yleensä, et olin iha yllättyny et miten nopeesti sit lopulta sain sen siitä laukasta seis. Pysähdyksestä laukannosto on kyllä tosi helppoa, kun poni reagoi niin nopeesti pohkeeseen tämmösissä asioissa (: Hyppääminen alotettiin semmosella tehtävällä, missä ensin tultiin vasemmassa kierroksessa kavaletti päädyssä, ja sit sen jälkeen diagonaalilla oli ristikko. Anni vähän ryntäs, ei paljoa kylläkään, siihen ristikolle. Sit tultii sama, mut oikeelta, ja siinä "matkan varrella" sitte hypättiin pieni, ehkä n. 60cm okseri, ja kavaletti loppuun.

Okserin jälkeen tossa valuttiin vähän liian ulos, mut muuten oli ihan hyvä alkuverkaks, poni suht hyvin kontrollissa (: Tultiin siis sitä muutaman kerran molemmista suunnista, ja okseri aina nous pikkusen, eka nousevaks ja sit tasaokseriks, mikä tultiin sit molemmista suunnista.


Poni oli hieno, ja ei pahasti kiihdytelly ollenkaan. Seuraavaks sit tultiin kaks rataa, ekana pitempi, kymmenen esteen rata, ja sit vähän lyhyempi, seitsemän esteen rata.

Tosta radasta vähän enemmän, eli toi 3.este, oli vähän kapeempi portti, 2.este siis semmonen okseri, missä edessö ristikko ja sit se takapuomi oli ihan tavallisesti, ja 6.este oli lainelankku ja 7.esteen alla oli vesi. Nii ja sarjan A-osalla oli vaan semonnen valkonen portti. Sitten siitä meijän suorituksesta; tolle ekalle okserille tuli kielto, se johtu kyllä vaan siitä että me tultiin siihen aivan liian hitaasti, ja aivan liian lähelle. No, voltti sitten siihen, ja uus yritys jolla meni yli. Lainelankulla tuli joku sekaannus, oltiin lähössä erisuuntiin, mut kun kaveri ei ollukkaan tulossa samaan suuntaan nii molemmat päätti sittenki mennä vaan suoraan (; Tää videon "alotuskuva" on muuten just tältä esteeltä) Loppu meni hyvin, paitsi sitte tolle trippelilla (ja toki monelle muullekkin) lähettiin liian kaukaa, ja taa'immainen puomi tuli alas. Ja sitten sille vikalle esteelle tuli hassu hyppy :D Videolta nyt näkyy paremmin, oli kyllä vähän hösellystä jotenkin? Ainakin selästä tuntu, en tiiä näyttääkö videolta niin pahalta :D



Tämä toinen rata, joka oli muuten about 90cm, niinkun tuo edellinenkin, paitsi tässä tokassa toi ihan viimenen este, eli sarjan B-osa oli metrissä. Toka rata meni sinänsä paremmin, ei tullu virheitä, ekalle trippelille lähettiin tosi läheltä, niinku Sanna tossa videossa sanookin, seuraavat vesi ja laine meni hyvin, laine kolasti muttei kai tippunu, nelos-okserille vähän kaukaa, samoin seuraavalle, ja mentiin melkeempä koko ajan ristilaukassa, mutta portti meni silti aika sujuvasti, sitte enää sarja, mikä oli piiiitkän suoran päässä, tultiin hiukan lähelle A-osaa, mut sitte sain jotenkuten välissä eteen, ja B-osan hyppy, oi se oli hieno (: ♥ Kun video on siinä vaiheessa takaapäin kuvattu, niin ei näy kun Anni tykitteli siinä vaiheessa :( Mut oli kiva lopettaa semmoseen rataan ja hyppyyn!
Huomenna laitan sitten kuvia, kun ne vasta huomenna saan (; mut onneks tässä oli jo video :) Huomenna siis taas ♥

perjantai 18. marraskuuta 2011

24. Aluevalmennuksien eka päivä


Tänää oli mun iihan ensimmäinen aluevalkku ikinä (: Nyt on ollu vaa noi katsastukset ja Sannan pitämä ihan tavalline valkku vaan. Me oltiin kerranki ajoissa, ja katoin siinä hetken edellistä ryhmää, ennen ku menin ottamaan ponin sisään. Kun oli sisällä yksin, nii oli vähän, siis tosi paljon hermostunu, törmäili seiniin ja yritti potkia kokoajan. Sain jossain vaiheessa satulan&suitset päälle, suuren työn jälkeen, ja käveltii n ulkona 5-10min, ennen ku päästiin sisään. Meillä oli nyt tää valkun eka päivä niin, et mentiinki ilman jalustimia! Onneks mä oon niin tottunu hyppäämään ilman satulaa/jalustimia (: Alkuun vähän verkkaa iha jalustimet jalassa, sit jalustimet pois (otin ihan kokonaan pois ku ne mun jinstirrupit on nii isot että ois vaan tiellä) ja vielä ravi-laukka-siirtymisiä ja muutama voltti, ja pari kertaa semmone pikkukavaletti ympyrällä. Sit tultiin sitä neljän kavaletin tehtävää, mistä kerroinki tossa edellisessä postauksessa, mutta nyt tultiin sitä laukassa niin, että tehtiin jokaiseen väliin voltti. Ekal kerralla meni vähän ryntäilyks (ja vasenkierros on meille se hankalampi) ut tokal kerralla jo paremmin (oikeesta kierroksesta), niin että poni oli hyvin koottuna ja kuunteli. Sit muutama tehtävä, jotka oli toooosi pitkiä, enkä jaksa molempia silleen kertoa, videolla näkyy viimenen tehtävä. Mut niissä oli yks kolmen n.40-50cm innari, pysty-ristikko-pysty, sit oli kaks ristikkoa, joiden välissä oli puomi, ja siihen tuli yks laukka. Samanlainen kahdella okserilla. Ja sitte yksittäinen pysty, olisko ollu joku 70cm? No mutta ei iso kumminkaa. + se kavalettitehtävä. Niistä sitten kaks erilaista kierrosta. Eka meni ihan hyvin myös, vähän ponilla vauhti kiihty. Tokalla kierroksella siis tuosta pystystä tuli puomi mukaan. Tossa alla on pari Tiian (www.bonbon.galleria.fi) ottamaa kuvaa, kiitos niistä (: Mut Anni oli kaiken kaikkiaan hieno ♥ En nyt jaksanu hirveesti siitä miten meni, kun tuossa toi video (mikä on muuten äitilaatua♥), mut lupaan et huomen tulee parempi postaus (: Huomenna kai sitten hypätään enemmän, ja kun meijän valkku on vasta kuudelta, niin voi olla että en enää sinä iltana jaksa tänne kirjotella nii sunnuntaina viimestään tulee sit postaus!





Kaikki kuvat siis (c) Tiia, www.bonbon.galleria.fi (:

torstai 17. marraskuuta 2011

23. Lyhyt ratsastelu

Heti alkuun kiitän teitä 17 lukijaa (: En ois uskonu et olisin saanu näinkää lyhyessä ajassa melkeempä ketään lukijaa :D Sitte asiaan. Käytiin siis tänää illalla tallilla, lähettiin jo puol seittemältä mutta sit kun käytiin Puuilossa matkalla, nii oltiin tallilla vasta noin puol kaheksan. Anni oli sulonen, ku ollaan nyt venytelty porkkanan kaa jalkojen väliin, ja ku tulin, nii annoin palan porkkanaa. Sit poni kattoo eka mua korvat hörössä, sit "kumartaa" mulle ja kattoo taas tosi sulosena ♥ ei kai siin voi ees tehä muuta ku antaa sitä namia (; Laitoin sit muuten aika nopeesti, ja Ella (pikkusisko) käveli alkukäynnit, ja otti muutaman 3-10 askeleen ravipätkänki! Menin ittekkin reilun puoltuntisen, ja ei ollu kovin kehuttavaa menoa. Ensinnäkin poni väähäsen juoksi altapois, sit ei muutenkaa oikeen kuunnellu, varsinkaan pidätteitä, ja muutenki ei kumpikaan oltu  ihan parhaimmillaan. Kontrolliharjotuksia, mm. pitkällä sivulla oli neljä kavalettia (20cm) nii ravissa yli, sit seis, ja takas raviin ja seuraava kavaletti, ja vikalta suoraan laukannosto. Ne toimi ihan ok, vähän kovemmin välillä piti ottaa kiinni, mut selvittiin hengissä silti. Kävelytin ja otin kamat pois ja sit loimi & ruuat. Huomenna sit aluevalkku!

Nyt ku ei ollu kuvia (sori, ei taaskaan) nii tossa on nyt mun kaverin Roosan tekemä video musta ja ponista (: ♥

keskiviikko 16. marraskuuta 2011

22. Säikähdys

Annilla pitikin olla eilen vapaa, mutta kun Soila (tallimestari) soitti iltapäivällä, että ponin etujalan kavio on kuuma, niin mentiin sitte illalla tarkastamaan tilanne. No, ei ollu kyllä yksikään jalka yhtään lämpimämpi kun yleensäkkään, ihan tavalliset :D Laitoin sit suitset vaan päähän ja mentiin maneesiin nii et äiti katto silti varmuuden vuoks et ontuuko poni, mutta liikku onneks ihan puhtaasti. Menin sit siinä silti n.20min eteenalas-tyyliin kaikki askellajit läpi. Anni on taitava ♥ Ei ollu mitään ohjaamis ongelmia vaikka iiiihan pitkällä ohjalla menin. Talliin >> loimi päälle >> iltaheinät & mash >> kotiin ♥
tuli nyt kerranki ihan tosilyhyt postaus (: anteeks niille jotka ei tykkää, mut aina on niiin pitkät kirjotukset et kukaan ei jaksa lukee :D no, ettei tulis silti niiiin tylsä postaus, niin laitan tähän jotain vanhoja kuvia (;

Onnenpotku 2010

Näin muutat vakoisen ponin ruskeaksi (:
Onnenpotku 2010

Keiramon yleis/esteleiri 2011
(c) Helmi

Keiramo 12.11.2011
(c) Roosa

Keiramo 2011
(c) Roosa

tiistai 15. marraskuuta 2011

21. Millainen erikoispostaus?

Eli ajattelin sitten joulukuussa tehdä erikoispostauksen, ja laitoin tohon kyselyn, että toivokaa mitä tahdotte. Tosta tallin esittelypostauksesta sen verran, että me ollaan nyt siis pari viikon päästä muuttamassa meidän omaan kotiin, missä siis talli pihassa, joten jos tahdotte että esittelen tallin ja muut tilat + sen hetkiset ponit, niin se on siis tarkoitus! Tällä blogilla onkin jo 15lukijaa, kiitoksia teille siitä (: Toivottavasti teitä tulee vielä lisääkin ♥

20. Kouluponi ♥

Oli siis tarkoitus että eilen olisi ollut kouluvalkku, mutta Maru olikin kipeenä, nii ei sitten ollukkaan. Ja meille ei oltu ilmotettu mitään, kiva juttu. Menin siis ittekseni, alkuun ravit ja laukat, joissa ponia ei olisi ollenkaan välittäny kuunnella mua, ja niimpä se ei sitten kuunnellutkaan. Ravissa ainut oli, että keskiympyrällä rentoutu ja teki edes jotain mitä pyydettiin. Laukassa toimi vähän paremmin, mutta ei keskittyny ihan täysillä. Tehtin sit muutamia harjotuksia, mm. -oikea kierros- ravissa diagonaalille, ja suoristuksen jälkeen avoa oikealla, ja n. puolessa välissä oikean laukas nosto, pääty vastalaukassa, pitkälläsivulla raviin, ja sitte vasemmassa kierroksessa sama juttu. Oikeeseen kierrokseen ihan priima, vasempaan ekalla kerralla pukitti, mut ihan ok silti. Ja ilman jalustimia voltti kulmaan, pitkäsivu lisäten, lyhyt sivu kooten, ja taas kulmaan voltti jne... Annin ravi ei oo mukavimpia istua, joten mentiin tätä tehtävää vaa muutaman kerran kun sujui jo paremmin kuin aluksi (: Loppuut ravissa pääty-ympyrällä, paljon ympyräleikkaata ja pysähdyksiä. Sit keventelin vähän eteenalas, ja loppukävely. Hieno poni oli silti loppujen lopuks ♥ Vaikka ainahan se hieno on ja tulee olemaanki ;D Vaihettiin nyt se tallitoppis, kun nyt yöks oli luvattu jo -10, hyrr :(  Viikonlopun aluevalkut on muuten meijän ryhmällä perjantaina klo. 12.40-13.50 ja lauantaina vasta 18.00-19.10!



reipas tyttö ♥


tässä taas muutama äitin ottama superlaadukas maneesikuva :D

testikuva, poni on söpö ;)

sunnuntai 13. marraskuuta 2011

19. Vihdoin kuva- ja videomateriaalia!



















Tänää tulee nyt kuvapostaus kun kerranki sain kuvia (: Mut nopeesti: Käytiin alkuun maastossa kävelee ja crossiradal kiipeilee, mut sieltä ei oo kuvia. Sit menin kentällä n. 30min, ja kuvat on aika laadukkaita, koska äiti otti ne. Mut parempi näinku ei mitään (; Nää nyt tuli tällee tyhmästi et kuvat on eka mut eikai se mitää haittaa! Ja tuo mun youtube-käyttäjä on sitte ihan vaa näitä blogiin tulevia videoita varten ;) Laitan tähän myös sitte tän mun lupaaman mash-ohjeen, eli tämmösiä pöperöitä Anni syö :

  • 4dl mash
  • 1mitta valkosipuli
  • 1mitta biotiini
  • 1dl aminoral
  • 1mitta elektrolyytti (jos rankempi treeni)
  • n. 3-5l lämmintä vettä
Tykkäättekö muuten näistä kuvapostauksista, silleen ettei oo paljoo tekstiä, kommenttia? (: