torstai 13. joulukuuta 2012

161. Kun me lähdetään kisoihin...

... tai tällä kertaa tarkemmin sanottuna aluevalkkuihin, niin näin me valmistaudumme! Tässä postauksessa on siis varusteita, mitä me otetaan mukaan sekä muuta pientä valmistautumisjuttua. Kisoihin ja aluevalkkuihin lähtee siis yleensä täysin samat tavarat, joten sillä nyt ei ole niin väliä että minne ollaan menossa.


maailman sulosin ♥
Varusteiden pesu on varmaan aika yleinen puuha, mitä tehdään ennen kuin lähdetään jonnekkin. Itse melkeinpä aina pesen varusteet, mutta joskus se vaan jää.. ;) Yleensä siis puhdistettavana ovat satula, suitset, panssari, martingaali ja suojat.

pudhistusvälineet valmiiksi ennen pesun aloittamista, ja sitten vaan puunaamaan

Satulahuopa on myös tärkeä. Minulla on aina vaikea miettiä, minkä huovan tällä kertaa laittaisi. Useinhan meillä on joku kivan värinen huopa, kuten keltainen, virheä, oranssi, pinkki... No, aika monenvärisiä. Nyt päädyin kuitenkin vähän hillitympään vaihtoehtoon, ja valitsin ruskean huovan, jossa on vaaleammat reunukset sekä kultainen merkki kulmassa. Tosin nuo pinkit jalustimet eivät oikein sovi tähän hillittyyn tyyliin, mutta onpas edes jotain värikästä.


Omia ratsastusvarusteita lähtee tähän aikaan vuodesta kypärä, kengät, chapsit ja kannukset sekä raippa. Tavallisilla, ohuilla hanskoilla en todellakaan pysty ratsastamaan, ja nyt mennäät vaan mahdollisimman lämpimillä, joskaan ei niin tyylikkäillä hanskoilla. Ratsastuskengät pidän vielä valmennuksissa jalassa, mutta muuten ratsastan aina kuomilla.

näitä ei ollut vissiin vähään aikaan pesty... :D nyt tuli ainakin puhdasta!

Kun varusteet oli saatu pestyä, on sitten aika ottaa poni käsittelyyn. Tällä kertaa mukaan lähtee vain Nasu, Anni jää kotiin koska se ei ole tänä vuonna aluevalkuissa ollenkaan. Nasun kanssa on paljon helpompi lähteä, koska Anni on aina ihan keltainen kun johonkin ollaan lähdössä. Nasussa taas likaläikät eivät näy, mikä kyllä säästää paljolta työltä!


Niin, eli kun ponia ei tarvitse putsata muuten, aloitetaan parturointi heti. Tänään piti lyhennellä ponin pitkäksi kasvanutta harjaa. Lopputulos ei ollut kovin siisti, mutta kyllä se siitä sitten ajan kanssa tasoittuu. Kun olin harjan saanut valmiiksi, lyhensin vähän häntääkin ja leikkasin vielä vuohiskarvat. Muita karvoja en siis poneilta leikkaa, kuin nuo mainitut. Tai no, Annilta leikkaan kesäisin myös korvakarvat, Nasun kanssa se ei onnistu, koska poni ei mielellään anna koskea korviin. Itse en ole ikinä ajanut [enkä aio ajaakaan] turpakarvoja. Ne eivät mitenkään häiritsevästi näy, ja muistaakseni niistä on ponille jotain hyötyä, tosin en itseasiassa edes tiedä mitä:D Mutta näin olen kuullut, ja sen takia en niihin koske leikkausvälineiden kanssa. Muut saavat tehdä miten haluavat, ei minua haittaa jos niitäkin leikkaa mutta itse en siitä tykkää.

harja ennen ja jälkeen

Noniin, nyt on poni valmis, ja sitten vielä pitää pakata tavarat. Mukaan lähtee satula, huopa, panssari, suitset, martingaali, suojat, harja, omat varusteeni, ja loimia. Nasulle laitetaan kuljetuksen ajaksi tietysti kuljetussuojat, ja säästä riippuen sitten loimet. Yleensä alle laitetaan kaulakappaleellinen fleeceloimi, ja siihen päälle sitten joko villaloimi tai tallitoppis. Ratsastukseen otetaan mukaan aluevalkkuihin tuo Ohenharjusta voitettu villaloimi, joka on siisti ja lämmin, kisoihin sitten taas sään mukaan.
 

kaikki pakattu!

Pakkaan kaiken aina edeltävänä päivänä. Kesäisin vien tavarat suoraan traikkuun jo silloin, mutta talvisin niitä ei voi sinne jättää yöksi. Nyt ne siis odottavat tallissa niin, että ne saa helposti nostettua sitten kyytiin.

Meillä oli tänään vuoden viimeinen koe koulussa, tällä viikolla on ollut tosi paljon tekemistä, joten en ole aikaisemmin kerennyt postauksia kirjoittamaan. Huominen pitäisi vielä jaksaa koulun parissa, ja sitten onkin enää viikko koulua jäljellä ennen joululomaa (:

16 kommenttia:

  1. voisiksä tehä varustepostauksen ? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. olen tehnyt jo, klikkaa tuolta sivupalkista -> tunnisteet -> varustepostaus, niin sieltä löytyy kaikki osat :)

      Poista
  2. Selailin äsken noita esittelysivuja niin ketä oli tuo vanha vuokrahevosesi joka muutti Annyn edellisen tallin lähelle ? Oot muuten tosi nätti!:)

    VastaaPoista
  3. Asuuko sun ponit jossain tallilla vai onko teillä oma talli? Ja mikä heppa tossa yhdessä kuvassa on tuo ruskea?

    Hevonen ei näe turpansa alapuolelle joten turpakarvat korvaa näön sillä alueella. Onhan se siistimpi leikata ne pois kilpahevosilta mutta se on sama kun leikkaisi kissalta viikset..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. omassa tallissa ovat :) ja se on ex-ravuri tamma Kerttu (Viking Quesera), äitini ja ukkini vanha hevonen ja sen minun ravihepan emä.

      Hei kiitti, nyt tiedän sitten niidenkin tarkoituksen! Ja eipä nuo turpakarvat ainakaan minun mielestä kyllä kovin paljoa näy, paitsi talvella kun ne jäätyy ;)

      Poista
  4. Olipas mukava postaus, tykkäsin! :)

    VastaaPoista
  5. kiva postaus! Mistä toi ekassa kuvassa näkyvä värikäs loimi on, rakastuin ♥

    VastaaPoista
  6. tää oli tosi kiva postaus ja oli mukava lukea, että mitä juttuja teet ennen kisoja, ja mitä otat mukaan! :)

    VastaaPoista
  7. eiks noi turpakarvat oo vähän niiku tunto karvoi? :DD mä ainaki luulen nii :Dd

    VastaaPoista
  8. onks kepa taas teil? vai onks toi vanha kuva

    VastaaPoista
  9. Mitä, tai siis minkä kokosia kannuksia käytät? Mä käytän toisella ponillani (hieman hidas pohkeelle) n. 20mm, ja toisella pallopäisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mulla on pallopäiset, ihan jotkut junnukannukset tms. :)

      Poista