keskiviikko 29. helmikuuta 2012

82. Uusi huippuidea syntyi + muuta höpötystä

Taas alkaa tällä samalla sanalla, anteeeeeeeksi tämä postailutauko, mutta ei ole ollut kovin paljoa aikaa ja innostusta tai sitten kone on päättänyt olla toimimatta. Tosin nytkin se toimii vain vajaasti, joten kuvia ei nyt tällä kertaa ole kuin tuo yksi, mutta siihen selitys alla, jos ette muuta jaksa lukea niin lukekaa se, sillä tekstiä saatte sitten vastapainoksi vähän enemmän!

Annihan on ollut nyt vähän tuhma, ei ole suostunut pihasta lähtemään pois. Sunnuntaina sitten päätin, että nyt käydään kävelyllä maastossa, keinolla millä hyvänsä. Ja teidän vinkkien mukaan tungin taskut täyteen leipää ja otin raipan toiseen käteen. Mutta silti jo pihatiellä neiti ruuvasi kavionsa maahan, mutta sain sen leivän avulla suostuteltua liikkeelle. Sitten kun päästiin isommalle tiellä, ei ollut mitään ongelmaa, poni käveli ja ravasi minun vieressä. Ja sehän halusi juosta paljon, hölkkäsin ponin vieressä varmaan kymmenisen minuuttia! Arvaatte varmaan, että minulla oli tämän takia molemmat jalat niin kipeät monta päivää että..

Maanantaina sain sitten suuren inspiraation, halusin kokeilla Annilla ohjasajoa! Kiinnitin liinan kahdelta puolelta kuolainrenkaisiin ja viritin selän yli ohjat, jotka pitäisivät linan ylhäällä, ettei se valahtaisi Annin jalkoihin. Alkuun poni oli vähän epäluuloinen, kun olin sen takana, enkä vieressä. Hetken päästä se kumminkin tajusi idean, ja juttu alkoi sujua. Tehtiin ihan yksinkertaisia juttuja, seis, liikkeelle ja kääntyminen. Kokeiltiin myös väistöjä, ja kyllä se muutaman ristiaskeleen ottikin molempiin suuntiin. Ja voi että se oli ihan hurjan hauskaa! Suosittelen ihan kaikille joilla on mahdollisuus kokeilla (: Olenkin nyt ajatellut harjotella Annilla sitä ohjasajoa enemmän, molemmat voisi oppia siitä paljonkin.

Tänään oli taas ihana ilma. Nyt on pakko astua askel taas eteenpäin, ja lähdettiin sitten Annin kanssa maastoon! Laittelin ponin kuntoon, neiti sai satulankin pitkästä aikaa selkäänsä. Taas jumitus pihalle, mutta kun sain pihatien päähän sen houkuteltua, niin ongelmat hävisi. Tai no ei ihan niinkään, vaan ongelmat kääntyi päin vastaisiksi, ja poni ei enää suostunut pysähtymään.. Annille on tietysti keräytynyt energiaa, kun se on ollut kevyemmällä, ja nytkun pääsi purkamaan niitä, niin kaikki paukahti kerralla ulos, ja vauhti oli.. hmm.. aika vauhdikasta :D Ei menty pitkää lenkkiä, mutta tosiaan sitä reippaammin, ja Anni vaikutti kyllä oikein tyytyväiseltä kotiin kävellessään, mikä on nyt tällä hetkellä tärkeintä, riemuvoitto ♥

Nasun kanssa meillä taas oli sunnuntaina kouluvalmennus. Vauhtia oli silloinkin aika paljon, ja ensimmäiset puoli tuntia meni siihen, kun poni höösäsi ja pukitteli, ja muutaman kerran taisi vähän pystyynkin hypätä. Mutta kun työstettiin ponia laukassa, alkoi keskittyä, ja ne laukkajutut sujuikin erittäin hyvin. Myös väistöt, mitä tehtiin, on parantunut huomattavasti siitä, mitä ne oli kun aloitin Outin tunneilla. Huomasi kyllä, ettei ole taas kouluvalkkuja ollut vähään aikaan, omat virheet mm.könötys oli taas paljon suurempaa kun viimeksi, hupsis.

Maanantaina käytiin jäällä ja pikku maastolenkki, jotka sujuivat mukavasti, jäällä poni teki muutamat hypyt ja pomput, mutta ei mitään isoa (:

Eilen olikin taas estevalkku. Verkatessa musta tuntui, ettei mulla ollut mun oma satula, se oli jotenkin liukas ja epämuodostunut ja en osannut yhtään istua siinä. Verkka menikin sen takia aika huonosti ja häsläten, samoin kun ensimmäiset hypyt, mutta kun alettiin tekemään käännösharjoitusta, meno parani jo aika normaaliksi. Lopuksi tultiin kaksi kertaa vähän pitempi tehtävä, mitkä sujui jo tosi hyvin! Nasu hyppäsi nätisti, ja ei kieltänyt kertaakaan, super poni ♥




Ja tästä kuvien vähyydestä, syy on se että meidän kone ja windows media player eivät suostu näyttämään videoita, joten en saa niistä kuvia. Lisäksi myöskään kone ei suostu lataamaan niitä, ja sen takia vain tuo yksi, mutta ehkäpä se menisi vähän parempaan suuntaan, ja pystyisin tällä viikolla tekemään sen varustepostauksen seuraavan osan, mutta se nähdään sitten. Lopuksi vielä meidän tulevaisuuden suunnitelmista, tai no ehkä pikemminkin seuraavien viikkojen suunnitelmista: huomenna siis taas kouluvalkku tuossa Markkasen maneesilla, ja sunnuntaina mennäänkin Tiian ja Voiton sekä Pinjan ja Lillin kanssa toiseen kouluvalkkuun. Tuuppailua siis luvassa. Ja ihanailoinen uutinen, meillä alkaa nyt hiihtoloma, perjantain jälkeen siis! Ensi viikon alusta mennään käymään Vantaalla, ja kaverini Roosa on näillä näkymin tulossa sitten tänne, joten ensi viikosta saatte sitten enemmän kuvia! Mutta sanon silti, etten varmaan postaile silloin paljoa, koska Roosa on täällä, joten siitä seuraa pieni postailutauko. Mutta siihenkin on vielä aikaa, ja saatan kesken viikon muutaman kuvan tännekkin laittaa ;)

maanantai 27. helmikuuta 2012

81. Varustepostaus 3/6

Nyt päivitysvuorossa oli tämä kolmas osa, mikä sisältää suitset, otsapannat, korvahuput ja riimut. Viimeisenä mainitut tulevat poikkeuksellisesti videona, siinä kerroinkin miksi ja muut oleelliset jutut. Ja tosiaan, minkä sanoin jo siinä ensimmäisessä päivitetyssä osassa, tätä ei ole tehty silloin, kun postauksen päivämäärä on, vaan heinäkuussa 2013 :)


Ensin suitset, niitä on koottuna kolmet. Annilla on kahdet, kuvassa vasemmanpuolimmaiset ja keskimmäiset, oikeanpuolimmaiset ovat Nasun. Nuo Annin turpahihnattomat ovat mustat, joten en käytä niitä kun menen satulalla (koska satula on ruskea), mutta ilman satulaa ja maastoillessa ne ovat käytössä. Ne ovat siis kakkossuitset. Niissä on tuo suora, pehmeä kumi, mikä on aika kevyt suussa, joten niitä käyttäessä Annilla on välillä jarrut vähän hukassa.. ;) Ne suitset on koottu eri osista, eli ei mitkään valmissuitset kaupasta.

Keskimmäiset ovat sitten Annilla pääasiassa kaikessa muussa käytössä. Toisin kuin nuo kakkossuitset, nämä ovat ihan muokkaamattomat, kaikki samat osat mitä niitä ostaessa. Tykkään näistä suitsista eniten, juuri sopivasti blingiä, meksikolainen turpahihna ja väri on ruskea, mistä tykkään enemmän kuin mustasta. Nämä suitset on ostettu Hööksistä yli kaksi vuotta sitten, mutta edelleen tosi hyvässä kunnossa! Kuolaimina on omenanmakuinen kolmipala.

Nasun suitsissa on perinteinen englantilainen turpahihna ja Hööksistä ostettu aika yleinen timanttiotsapanta. Kivat, vaikkakin aika tavalliset. Nämäkin ovat tietysti ruskeat. Kuolaimien oikeaa nimeä en tiedä, mutta kai oliivirenkailla kolmipalat, sen tarkemmin en osaa sanoa.





Riimut kuvasin siis videolle, toivottavasti jaksatte katsoa vaikka siitä vähän turhan pitkä tulikin.


Ylimääräisiä otsapantoja löytyy viisi. Ylemmässä kuvassa näkyy niistä kolme. Alimpana oleva ruskea kuuluu oikeasti Nasun suitsiin, mutta nyt se on käyttämättömänä. Se on ostettu Puu-Ilosta. Keskimmäinen ja ylin on ostettu Hööksistä molemmat.


Nämäkin molemmat ovat Hööksistä, ylempi ostettu erikseen ja alempi tuli Annin vanhoissa suitsissa mukana.


Korvahuppuja meillä on kuudet, vaikka en niitä kovin paljoa käytäkkään, sillä en ole mikään korvahuppufani. Ylärivissä on Nasun ainoat, ruskeat GG:n huput, täysin käyttämättömät, vaikkakin kaksi vuotta vanhat, heh, Noita sinisiäkään ei ole käytetty ikinä, voitin ne kisoista varmaan viisi vuotta sitten, ne taitavat olla full-kokoa eli turhan isotkin vielä. Liiloja ja pinkkejä Eskadronin huppuja olen molempia käyttänyt kerran. Näitä kahta muuta olen sitten käyttänyt enemmän, monta kertaa kisoissa Annilla! Molemmat ovat Hööksistä, nuo harmaat ovat Gold Medalin, vaaleanpunaisten merkkiä en tiedä. Kaikkiin huppuihin on samanlainen satulahuopakin, paitsi noihin sinisiin. 

Muita kuin 1. ja 2. postauksia en ole vielä päivittänyt, ne teen myöhemmin kun löydän jostain aikaa ja jaksamista siihen! Eli muut osat ovat vielä vanhassa alkuperäisessä muodossa.

MUUT VARUSTEPOSTAUKSEN OSAT:
2. Loimet


lauantai 25. helmikuuta 2012

80. Kun poni ei toimi...

Blogin hiljaiseloa... Mutta nyt saattekin sitten muutaman päivän kuulumiset kerralla, sekä tänään räpsittyjä kuvia ponien tarhailusta.



Annilla on ollut nyt muutaman päivän loma, mutta eilen ja tänään olen mennyt sillä kentällä ilman satulaa. Siinä on tosin niin paljon lunta, ettei pysty kovin pitkään tai rankasti menemään. Joistain kohti on kumminkin jo niin tallautunutta lunta, että on pystynyt ravaamaan ja laukkaamaankin. Tosin ainakaan laukkaamisesta ei ole mitään tullut, poni haluaisi vaan mennä täysillä ympäri kenttää, ja huomasinkin siinä, että se pystyy kääntymään lujasta vauhdista aika näppärästi ympäri, en olisi pysynyt kyydissä jos en olisi pitänyt harjasta kiinni.

Lisäksi olen molempina päivinä käynyt kävelemässä maasta käsin sen kanssa pihatiemme päästä päähän, että taas vähitellen päästäisiin maastoonkin. On silä olo kui kuin jotain varsaa opettaisi talutettavaksi, kun aina à r /kolmen askeleen välein poni pysähtyy ja pitää työntää liikkeelle... No muta ehkä se siitä ajan kanssa sitten, mutta onko teillä ideoita, mitä kannattaisi Annin kanssa yrittää? Jos teillä on ollut poneja/hevosia, jotka eivät suostu liikkumaan, mitä olette tehneet sen eteen? Kertokaa ihmeessä!




Nasulla oli torstaina vapaapäivä, ja eilen ajattelin lähteä maneesille tuuppailemaan. Se ei kuitenkaan onnistunut, koska siellä oli joku valmennus, eikä sinne päässyt ratsastamaan, joten käytiin lyhyt muta reipas maastolenkki pimeillä teillä.

Tänään huomasin Nasua tarhasta hakiessa, että sillä on kiva haava toisessa takasessa. Äiti sitten huuhteli sen vedellä ja laittoi betadineä, mutta koska se oli niin pahassa paikassa, ettei saanut suojaa jalkaan, ei voinut maneesiin lähteä tänäänkään. Ja ei kyllä muutenkaan, koska siihen haavaan olisi mennyt maneesissa hiekkaa. Käytiin sitten tänäänkin maastokävely. Nasulla alkaa olla niin paljon energiaa, kun on ollut niin kevyt viikko, että jännitti kaikkea vastaan tulevaa, steppaili yms, mutta päästiin kumminkin kotiin ilman isompia ongelmia.


koneen ongelmat..


keskiviikko 22. helmikuuta 2012

79. Kiitos Nasu = vapaapäivä ♥

Täällä oli eilen inhottava sää, lunta tuli paljon. No, joka tapauksessa, meillä oli eilen estevalmennus, olin Nasulla siis. Aloitettiin muutamilla kontrolliharjoituksilla, kavaleteilla ja pienillä esteillä. Poni oli hyvin avuilla, ja meni nätisti. Sitten tultiin ns. kolmoissarjaa, niin että pitkällä sivulla oli okseri - 14m - okseri - 16m vähän kaarevalla linjalla - pysty. Se 16m väli oli ihan normaali neljä askelta, mutta se 14m väli tultiin kolmella askeleella, ja se oli pitkä ponilaukalle. Nasu kumminkin venyi siihen joka kerta. Lopuksi tultiin pari pidempää tehtävää, korkeuden oli lopuksi siinä 90-100cm välillä, ja Nasu hyppäsi edelleen tosi hyvin! Viimeisen radan lopussa oli yksi vaikea kohta, lävistäjällä oli pysty, siitä 90 asteen kulma ja ja toinen pysty, ja siinä meni joku vikaan, ja poni stoppasi, mutta toisella kerralla meni yli. Nasu oli silti koko tunnin tosi hieno, olin tyytyväinen (:







Tänään taas on ollut aivan ihana ilma, aurinko paistaa ja lunta ei ole tullut yhtään! Onneksi tämmöisiäkin päiviä on. Meillä olisi ollut tänään koulussa Ice Marathon, eli retkiluistelua, mutta kun minun jalkani on kipeä, kiitos Nasun, en pysty luistella, ja jäin kotiin, koska jos olisin kolme tuntia seissyt järven rannalla odottamassa, olisi tullut pikkusen kylmä. Kun kerta jäin kotiin, siivosin tallin heti aamusta, ja puolen päivän aikaan käytiin Nasun kanssa maastossa vajaan tunnin lenkki. Nasu ei ensin ollut kovin innostunut, kun piti yksin lähteä, mutta kun päästiin ravaamaan ja laukkaamaan niin se unohtui, ja poni veti korvat hörössä pitkin lumisia teitä, oli tosi kivaa, molemmilla (;
Ja tajusin tuossa hetki sitten, kun tulin sisään, että ei se aurinko enää paista niin kirkkaasti sen yhden jälkeen. Se hienoin ilma on aina silloin, kun istutaan neljän seinän sisässä koulussa, vaikka voisi käyttää päivänsä paljon hyödyllisemminkin ulkona! No, sille asialle ei valitettavasti vaan voi mitään, ja onhan sentään viikonloput ja lomat ♥ Siitä tulikin mieleen, että meilläkin on hiihtoloma jo puolentoista viikon päästä!

Anny söpöilee ♥

Anny ruokailee ♥

tiistai 21. helmikuuta 2012

78. Varustepostaus 2/6

Tänään saatiin inspiraatiota kuvailla näitä varustepostauksia taas, ja tällä kertaa urakoitiin tätä kolmospostausta, eli loimia! Tämä on siis päivitetty versio, tehty lokakuussa 2013, ei silloin kauan sitten kun postauksen päiväys on. Mutta niin, pidemmittä puheitta, esittelyiden ja kuvien pariin :)



Ensimmäisenä vuorossa onkin heti yksi suosikkiloimistani, tämä ihana toppaloimi Horzesta! Tämä on huippuhyvä, ollut tosi kestävä ja ulkonäkökin on juuri minun makuun. Käytetään tätä molemmilla poneilla, ja tämä sopiikin kummallekin tosi kivasti.


Sitten toinen toppaloimi, tämäkin ponien yhteinen. Ostettiin tämä joskus Hööksistä ehkä 15€, 75% alennuksella eli neljäsosa oikeasta hinnasta! Mutta on ollut tosi hyvä loimi, oikein söpö ja ollut jo kauan käytössä ilman mitään rikkoutumisia.


Tämä sininen kaulakappaleellinen paksu toppaloimi on myös Hööksistä. Tämä on vaan Nasun loimi, tosi lämmin niin että pärjää kovemmillakin pakkasilla.


Sadeloimet seuraavaksi. Tämäkin loimi on Hööksistä ostettu, Nasulle alkuperäisesti mutta Annikin käyttää tätä tarpeen vaatiessa. Väri on ihanan pirteä ja muutenkin kiva loimi.


Toinen sadeloimi horzesta, highneck-malli eli ulottuu vähän tuonne kaulallekin. Tämä on molemmilla poneilla käytössä, sopii hyvin molemmille. Ja muutenkin on ollut tosi kestävä loimi, ollut meillä ihan Annin alkuajoista eli melkein neljä vuotta!


Sitten molempien talliloimet. Näitä käytetään aika vähän, koska ovat jotenkin huononmalliset (valuu taakse ja "kuristaa" ponin kaulaa) Ulkonäkö on tässä Annin loimessa kumminkin kohdallaan, ihana pinkki...


... ja Nasulla tämmöinen siniruskea. Molemmilla on siis sama loimi, mutta erivärisenä. En nyt yhtään muista mistä nämä on ostettu.


Tässä Nasun tallitoppis, Hööksistä Thermo Masterin kiva tummansininen loimi.


Annin oma fleeceloimi, kaulakappaleellinen ja aika paljon käytetty. Silloin kun Anni tuli meille, vihasin tätä loimea, koska olisin halunnut pinkin fleeceloimen ja tämä oli musta :( Joka kisoihin lähtiessä käytiin äitin kanssa taistelu, onko pakko ottaa se ruma loimi mukaan.. Nykyään tämä on ihan hyvä, vaikkakin aika karvainen mutta ihan hyvässä kunnossa pysynyt.


Sitten toinen Annin fleeceloimi, Hööksistä tämmöinen hirmu söpö loimi. Tätä ei ole kovin paljoa käytetty, joskus kisoissa ja semmoisena siistimpänä loimena.


Tämä on varmaan yksi Nasun eniten käytetyistä loimista, ruskea fleeceloimi Hööksistä. Tässä on kaulakappale, kiva ulkonäkö, sopii hyvin Nasulle, eli oikein kiva loimi.


Vielä yksi fleeceloimi, tämä on Horzesta. Tätä taas ei ole käytetty melkein yhtään, niinkuin huomaa. Meillä on tosi paljon fleeceloimia, ei jaksettu kuvata tämän enempää, mutta niitä löytyy näidenkin lisäksi varmaan viisi vielä.


Tässä toinen lemppariloimistani! Niin tunnearvoltaan kuin ulkonäöltäänkin. Tämä on minun ja Nasun voittoloimi, ja tämä on oikeasti hyvä villaloimi! Ja muutenkin tosi kivan näköinen, kisoissa käytetään tätä pääasiassa.


Ratsastusloimiakin löytyy muutama kappale. Nämä kaksi ylintä ovat Hööksistä molemmat. Tätä käytän vähän enemmän, koska tykkään tästä tosi paljon! 


Mutta kyllä tämäkin on usein käytössä, enemmänkin ehkä talvella koska tässä on paksu karvavuori sisäpuolella.


Tämä on yksi tärkeimmistä loimista, heijastinloimi Horzesta, kun kävellään maneesille/maastoillaan pimeällä tosi usein. Halpa henkivakuutus jos näin sanotaan, ja ollaankin saatu tästä paljon kehuja kun näkyy jo kauas joka suunnasta!


Ja viimeisenä tällainen vohveliloimi, ponien yhteinen, mutta tällä hetkellä Nasun talliloimena (minkä kyllä huomaa kun on noin likainen, hyi..)


MUUT VARUSTEPOSTAUKSEN OSAT:

1. Satula, huovat, yms.
3. Suitset, riimut yms.
4. Suojat, pintelit, bootsit
5 & 6 (sama postaus). Muu pikkutavara & minun ratsastusvarusteet

maanantai 20. helmikuuta 2012

77. Tarinointia ja extrasti kuvia

Saattekin pitkästä aikaa taas kuvapostauksen! Valaisen vähän asiaa, elikkäs lauantaina irtojuoksutin Annin, ja Nasulla menin kentällä ilman satulaa, ihan kevyen liikunnan ennen kisoja. Nasu ei ollut kovin samaa mieltä, se oli ekaa kertaa omalla kentällä, ja kaikki oli aika jännää, mutta loppuun meni ihan hyvin. Tänään menin Annin ilman satulaa, kentällä oli muutama kymmenen senttiä koskematonta lunta, ja yritettiin tehdä siihen joku hieno kuvio, mutta ei oikein onnistunut, ja ratsastelin ponin ihan normaalisti. Lopuksi pikkuveljeni ratsasti hetken, Anni käyttäytyi oikein nätisti. Mutta nyt on onneksi nämä pakkaset lauhtunut, ja poni pääsi ulos ilman loimea! Ja ponit söpöili tarhassa, niin sain sulosia kuvia, olkaas hyvät;










sunnuntai 19. helmikuuta 2012

76. HA-71 alue-este

Kauden ensimmäiset kisat nyt takana, Kuvansissa Kimmon tallilla oltiin. Meiltä Kuvansiin on traikun kanssa 1½h, joten lähdettiin ajamaan jo puoli kahdeksalta. Paikanpäällä saatiinkin sitten kokea, millaista on laittaa kahta ponia kahdestaan, tai oikeastaan laittaa Nasua ja pitää Annia. Onneksi ukkini, joka on myös ihminen, tuli auttamaan meitä, ja saatiin Nasulle varusteet ja pääsin maneesiin verkkaamaan.

80cm, jossa olin molemmilla poneilla, oli arvostelulta 367.1. Nasulla oli tarkoitus vain katsoa, miten poni käyttäytyy kisatilanteessa ja saada siisti, hyväksytty rata. Radassa oli muutama jännä este, mm. kirkkaan vihreä puomi+valkea portti ja muuritalo, mutta silti poni meni hienosti, saatiin puhdas rata! En ratsastanut uusinnassa aikaa, tein ihan normaalit tiet, ensi kerralla sitten. Mutta rata oli kaikenkaikkiaan ihan siisti, selästä tuntui etten osaa ollenkaan olla hypyissä mukana, ja kaikki lähtivät joko kaukaa tai läheltä, mutta videolta näytti paljon tasaisemmalta, Nasukin oli ihan innoissaan, muttei kuitenkaan villi, vaan käyttäytyi hyvin.

Annihan oli viime estevalkussa huono, kielsi yms. Mutta tänään ei olisi edes voinut uskoa, että sellaista olisi tapahtunut samalla viikolla, aivan täydellinen muutos. Anni meni ihan korvat hörössä ja iloisena, hyppäsi ihan superisti! Uusinnassa käänsin pienet tiet, ja lopputulos olikin toinen sija, very goood. Nasulla olin 8/24, eli ei sijotuttu mutta ei se ollut tarkoituskaan.

90cm olikin arvostelultaan A.2.0, eli vain yksi vaihe, ja se sinänsä kokonaan "uusintaa". Anni on niissä loistava, kun se on niin ketterä ja nopea, ollaan aina pärjätty niissä. Saatiin tälläkin kertaa vauhti päällä heti alusta asti, ja pari kertaa käänsin niinkin pienen tien, että olin varma, että poni kieltäisi, mutta pelasti minut sitten ja hyppäsi vinostikin. Ja päästiinpäs rata loppuun nollilla, tälläkin kertaa, ja mentiin johtoon. Koko loppuluokan jännitin, että meneekö joku ohi, ja ei mennyt, joten me voitettiin se luokka ♥

Kotiin tultiin siis mukana kolme nollarataa, kaksi ruusuketta, pokaali, 70€ palkintorahoja ja syperhyvä mieli! On mulla kyllä tykkitytöt! Kuvat on sitten tavallista huonompia, koska kun äiti kuvasi, sen käsi tärisi jännityksestä, ja tulos onkin sitten tämä... Mutta koittakaa kestää! Ja muut kuvat ovat kasikympistä, paitsi tuo toiseksi ylin on ysikympistä.












"Luotettava valinta!" :D 90cm palkintojen jako