keskiviikko 6. helmikuuta 2013

182. Meidän muut karvapallot

Tällä kertaa pääsettekin tutustumaan meidän muihin eläimiin. Annin ja Nasun te jo tiedättekin, ja näistä muista olen ehkä maininnut postauksissa nopeasti, jotain kuvia olette saattaneet nähdä. Mutta nyt vähän tarkempaa esittelyä!


Meillä on kaksi kissaa, tässä on Mustikka. Sitä kuvaa täydellisesti sanat laiska ja lihava, myös tyhmä on aika hyvä. Mustikka ei paljoa viihdy ulkona, se oleilee sisällä melkeimpä koko ajan, syö ja nukkuu. No joo, kyllä Musti välillä jaksaa leikkiä, ja olen aika moneen otteeseen sitä leikittäessä miettinyt, onko normaalia että kissa juoksee pallon perässä ja hyppäävää esteitä? :D

No ei, älkää ottako ihan tosissaan tuota tekstiä, vaikka loppujen lopulta se on kyllä ihan totta. Mustikka on oikeasti myös tosi ihana ja söpö kissa, ei siinä mitään. Mustikka on eniten minun kissa, se on minun vieressä nukkumassa melkein joka yö. Myös aamulla kun menen laittautumaan, Mustikan on aina pakko päästä sinne mukaan. Vaikka se onkin välillä vähän rasittava, niin pakko myöntää että kyllä Mustikka on tosi tärkeä ja on jo ihan outoa, jos nukkuu jossain muualla ja ei saakkaan kissaa viereen.


Toinen kissamme Mansikka on taas Mustikan vastakohta. Se ulkoilee paljon, pyydystää hiiriä ja myyriä ja on aina mukana kaikissa pihahommissa saunan lämmittämisestä lähtien. Manski viihtyy kyllä myös sisällä ja on mielellään sylissä siliteltävänä. Se on siis kaikin puolin täydellinen kissa meille! Paitsi, nyt Manski on oppinut avaamaan ulko-oven itse, joten ovi on kokoajan auki, kun se ramppaa ulos ja sisään. On aina ihana tulla koulusta kotiin ja huomata, että talo on ihan kylmä...


Meillä kotona on aina välillä myös koira, ranskanbulgoddi Roxie. Se on tosi kiva ja söpö koiruli, ja tykkää varsinkin ajaa takaa kissoja sekä poneja ;)


Vili on meidän tallipupu. Siitä te olette kuulleet varmaan eniten, ja veikkaisin että useimpien mieleen se on jäänyt järjestettyään viime keväänä itsenäisen karkureissunsa meidän koululle. Ennen Vili asui siis tallissa vapaana, mutta nykyään sen reviiriä on hieman pienennetty, ja puput majailevat tyhjässä ponikarsinassa. Niille tämäkin järjestely on sopinut oikein hyvin. Vili on aika arka nykyään, siitä on tullut jo turhan villi ja vapaa... Mutta kyllä sitä pääsee vieläkin silittelemään ja se tulee välillä jopa luokse tutustumaankin. Vili on muuten kyllä tosi kiltti, se ei pure ym.



Diva on Vilin seuralainen. Sekin asuu ponikarsinassa, mutta vaan häkissä. Itse tykkään tästä senkin takia, että molemmat puput näkevät toisensa ja pääsevät ihan kosketusetäisyydelle. Diiva on enemmän seurapupu kuin Vili, se tykkää tosi paljon olla sylissä hellittävänä ja jaksaisi olla siinä vaikka miten kauan.


RIP :'(  Blake kuoli keväällä 2013, kiitos Mustikan... Lepää rauhassa pikkuinen ♥

Pikkuveljelläni on myös pieni ja ihana kääpiöhamsteri, Blake. Se tuli meille viime kesänä, yhdessä veljensä Boltin kanssa, mutta Bolt kuoli jo syksyllä, syytä tähän ei tiedetä :( Blake on kumminkin pärjännyt hyvin yksinkin, se on pirteä ja seurallinen kaveri. Minä kyllä pidän hamstereista, mutta voisi sanoa että vähän pelkäänkin niitä. En uskalla pitää niitä kädellä ilman hanskoja... :D Saatan kumminkin istuskella pitkäänkin Blaken kanssa juttelemassa ja katselemassa sitä.

Meillä oli ennen Blakea ja Boltia myös kaksi hamsteria, mutta ne kuolivat jo pari vuotta sitten... Mutta hamsterit nyt eivät muutenkaan elä kovin kauaa, mutta ovat silti hirmuisen söpöjä ja ihania!


Sitten vielä yksi vähän isompi nelijalkainen. Olli, virallisemmin Mr. Dumbledore, on minun ja ukkini omistama kohta 5-vuotias ravuriruuna. Se ei asu meillä, vaan lähellä mummolaa, koska ukki valmentaa sitä, minä kun en kovin paljoa ravipuolen asioista tiedä. Olli on siis ollut meillä ihan varsasta asti. Jonkun verran se on päässyt jo kilpailemaankin, hyvin vaihtelevalla menestyksellä, mutta muutama voittokin on saatu kotiin. Minä siis olen käynyt monestikin ravikärryillä Ollin kyydissä, ja sekin on kyllä tosi hauskaa, vaikkakin erilaista kuin ratsastus. Käydään myös välillä raveissa, jos Olli juoksee tässä lähellä.

Nyt saitte vähän lisää tietoa, varsinkin Ollista on kyselty aika paljon, joten toivottavasti tämä selvensi asiaa :) Ja niin, Nasulla kävi tänään eläinlääkäri tutkimassa sen ja ottamassa verikokeet. Mutta, koko ponista ei löytynyt mitään vikaa, veriarvot olivat ihan normaalit ja muutenkin kaikki oli ihan kunnossa. Ahaa. Nyt sitten toivotaan että ponin laiskuus olisi ollut vain väsymystä, ja se piristyisi nyt... Sen näkee sitten.

33 kommenttia:

  1. Mutta mitä jos nasu on vaan rauhoittunut kun on tottunut suhun?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. toki se on myös rauhoittunut tosi paljon, mutta nyt se oli aluevalkuissa ihan kuin joku laiska tuntiponi jota ei saa liikkumaan mitenkään ja nasu ei todellakaan ole sellainen... :(

      Poista
  2. Voisko nasu olla kyllästyny tai jos sillä on "motivaation puute" esteillä nyt? vaikkakin olette tehneet ainakin kirjoittamisesi perusteella monipuolisia asioita, jossain kohtaa hyppylomakin voisi tehdä ponin pirteemmäks ja innokkaammaks esteille? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tuo voi hyvinkin olla mahdollista! pidettiin ennen joulua kyllä jonkun aikaa hypoylomaa, mutta ei kovin kauaa... nytkin saatetaan olla jonkun aikaa hyppäämättä, mutta on vähän huono nyt kun pitäisi muutenkin treenata ennen kisakautta. mutta tärkeintähän on tietysti että nasu olisi kunnossa ! ♥

      Poista
  3. Noi sun kissojen luonteet vastaa melkein täysin mun kissojen luonnetta xD Aika hyvä sattuma :)

    VastaaPoista
  4. Ajattelisin kans et saattaa olla loman tarpeessa? jos ei mee ohi nii kokeilkaa antaa nasulle vaikka 5 päivän loma jollo saa vaa hengailla tarhassa/laitsalla ja sen jälkee pari päivää vaikka pelkkää maastoiluu. Oman hevosen kohal tää autto tosi paljo, oli ihan eri eläin sen jälkeen :) Ilmeisesti kyllästy ku oli liikaa työntekoo.

    Joskus ruuan muuttaminenki auttaa, en tiiä syötättekö kauraa mut jos ette nii sitähän voi kokeilla. Ainaki meil siit saa kivasti "potkuu" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hei tuo lomailu kuullostaa ihan hyvältä, pitää kokeilla! ajateltiin kyllä muutenkin pitää jonkunlainen kävely/maastoilu-jakso nyt, jos se piristäisi, mutta voisi antaa olla enemmänkin rennommalla.

      tuota ruokaa mietittiin myös, ennen nasu söi kauraa, mutta pari kuukautta sitten vaihdettiin semmoiseen mysliin. nyt ajateltiin sittenkin palata syöttämään kauraa :)

      Poista
  5. Onko teillä ollut joskus hevonen nimeltä Kerttu?
    Missä se on nyt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu on ollut, tai siis on vieläkin, asuu meillä kotona ponien kanssa :)

      Poista
    2. Juu kiitti kun mietin kun et sitä maininnut tässä postauksessa:)

      Poista
    3. ai oho mä ihan unohdin! :D

      Poista
  6. Voitko joskus tehä sellasen "kaikki tippumiseni" videon ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo voin tehdä :) kaikkia tippumisia ei kyllä ole videoitu, mutta kokoan ne mitä on. voisin viikonloppuna sitä yrittää tehdä, kiitos ideasta ! :)

      Poista
  7. Olli, mun vanhan ponin ponin nimi oli kanssa Olli mutta se jouduttiin lopettamaan ;(

    VastaaPoista
  8. Moi Vemi! Onkos AS Mintonia ja Ickaa näkynyt? Terveisiä kaikille Tattipolulta, hieno blogi sulla!

    VastaaPoista
  9. Oon uus lukia :) ja siksi haluaisin tietää annyn ja nasun säkäkorkeudet ja iät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. anny on kohta 20v ja 144cm, nasu on 12v ja 145cm :)

      Poista
  10. ai tuo Mr. Dumbledore on teijän hepo : )! Se juso viime pe samassa startissa Kuopiossa kun meidänkin heppamme : )

    VastaaPoista
  11. Voisitko lisätä Intsaan vähän enemmän kuvii hepoist sillee? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha no eiköhän sekin onnistu ;) en oo vaan vähään aikaan saanut poneista mitään kuvia :/

      Poista
  12. Mitä tarkotat sillä että se koira on "välillä" teillä?:)

    VastaaPoista
  13. No missä äitisi on kun hän ei ole kotona...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kaupungissa, ne asuu kotona vuorotellen isin kaa

      Poista
  14. Miksi ihmeessä?:o en oikein ymmärrä nyt...

    VastaaPoista
  15. Moi teidän kaikki lemmikit on yli söpöjä varsinki ponit-hepat ja kanit:)) <3 ja minka ikäsiä teijän kanit on.<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep ne on:) ei tiedetä kummankaan kanin ikää kun ne on löytökaneja:(

      Poista
  16. Minkä ikänen Roxie on? Se on ylisöpö! Omistan aika saman näköisen ranskis uros Jimin.

    VastaaPoista