keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

247. Myday video



Heh, arvatkaas vaan kuka latasi tätä tänään kymmenen tuntia youtubeen...

Mutta tein eilen tämän paljon toivotun myday-videon, toivottavasti kelpaa teille :) Tästä tuli ehkä minun makuun vähän liian pitkä, ja vähän enemmän videopostaus- kun myday-tyyppinen.. Mutta olisi kiva kuulla teidänkin mielipiteitä, mitä tykkäsitte ja missä on vielä parantamista? :)

sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

246. Juhannusviikonloppu

Toivottavasti teillä kaikilla oli kiva juhannus, mulla ainakin oli! Nukkumista, syömistä, lukemista, ratsastusta, uintia ja saunomista. Mitä muuta sitä tarvitseekaan? Alla nyt jotain sekalaisia kuvia, mitä kamerasta löysin.

Aai niin, heti tähän alkuun pikku juttu, käykääs kurkkaamassa uusi, päivitetty varustepostauksen eka osa tästä linkistä! Innostuin sen kuvailemaan yksi päivä ja tässä tulos.

perjantaina lähdössä juhannusratsastukselle


hei voisiksä päästä mut ulos?

henna kuvaili linnunpoikasta, en itse sitä kerennyt nähdä koska mustikka oli taas ilkeä kissa ja söi sen :(



meillä oli tänä vuonna oma hieno kokko, isompi kun naapureiden ;)

juhannuspäivänä, aamulla vähän väsytti 

Tänään, sunnuntaina suostuttelin äitin viemään minut Tahkolle, tällä kertaa kuvaamaan ja katsomaan kisoja sinne. Oli kiva lämmin päivä, näki kavereita ja muutenkin oli hyvät kisat. Kuvata en jaksanut muuten kuin tuttujen radat ja ihan muutaman muun, vaikka kuvat onnistuivatkin ihan kivasti.




Illalla kun pääsin kotiin, ja sain kuvat laitettua kavereille koneen temppuilusta huolimatta, lähdin vielä ratsastamaan Nasun. Jos lyhyesti sanotaan, niin ei olisi voinut enää huonommin mennä, en osannut yhtään ratsastaa eikä Nasuakaan huvittanut tehdä töitä... No, välillä näinkin!



Ääh tulipas tästä nyt tylsä ja huono postaus, mutta ei voi mitään ei ollut nyt kovin kirjoitusfiilis... Taidan mennä sittenkin tuonne riippukeinuun lukemaan hyvää kirjaa ja syömään suklaata, se ehkä onnistuisi paremmin ;)

lauantai 22. kesäkuuta 2013

245. Urmaksen valkut 2



kuvat © Sanna Hassinen



Toinenkin päivä valmennuksista selvittiin kunnialla läpi, silloin fiilis oli vähän eri mitä nyt videoiden katselun jälkeen, mutta nyt jos sanon niin valmennus meni hyvin. Tämän enempää en ainakaan vielä ala kertomaan, saa nähdä sitten tulevaisuudessa miten nyt homma sujuu tällä tavoin, toivotaan että hyvin! Mutta olin tosi tyytyväinen näihin valkkuihin ja varmasti mennään uudestaan seuraavalla kerralla.

Ja niin, videon tein nyt ihan eritavalla kuin ennen, kokeilin näin ja olen itse aika tyytyväinen tähän. Tykkäsin tästä enemmän kuin tavallisista valkkuvideoista, joten tämmöisiä varmaan tulossa lisääkin myöhemmin :)

keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

244. Urmaksen valkut 1

Tänään pakattiin taas Nasu traikkuun ja lähdettiin ajamaan, tällä kertaa suuntana Tahko! Niinkuin viimeksi sanoinkin, menimme sinne Urmaksen valmennukseen. Tämä oli meidän eka kerta siellä, joten ihan kokeilumielellä lähdettiin. Tahko oli kumminkin jo tuttu paikka, joten ihan täysin uusi ja pelottava juttu tämä ei onneksi ollut.



* Videolla on vaan valittuja paloja sieltä sun täältä, lopussa on koko "rata". En viitsinyt laittaa ihan kaikkea, kun tultiin samaa tehtävää koko valmennus.

Verkkailin ensin itsenäisesti Nasun ja odoteltiin sitten valmennuksen alkamista. Tänään meillä oli yksityisvalkku, joka kesti puoli tuntia. Huomenna mennään onneksi Jennin ja Vannin kanssa samaan valkkuun, tykkään paljon enemmän kun ei tarvitse olla yksin! Mutta takaisin asiaan, aluksi otettiin verkkahyppyjä tulemalla yksittäistä pystyä, jossa oli maapuomi edessä. Tultiin sitä molempiin suuntiin.

Urmas sanoi heti, että minun pitää ratsastaa paaaaaljon rauhallisemmin, että pystyn katsomaan paikat ja saadaan hyviä hyppyjä. Se oli sinänsä vähän ristiriitaista, sillä kotivalmennuksissa ollaan nyt harjoiteltu tekemään juuri toisin päin, eli ratsastamaan laukkaa tosi reilusti. No, tehtiin silti miten Urmas käski, ja homma toimi niinkin silti hyvin. Tosin Nasulla oli  ihan vauhtipäivä, niin sillä oli omaakin laukkaa tavallista enemmän, joka helpotti hommaa huomattavasti.

















Sen jälkeen tultiin oikeastaan vaan yhtä ja samaa tehtävää koko ajan. Eli verkkapystyltä kaareva linja okserille, siitä täyskaarto ja pienen kiemuran jälkeen toinen pysty. Aluksi mentiin pienempänä, mutta lopuksi esteet nousivat ehkä 110-120cm korkeuksiin. Pääasiassa meni tosi hyvin, muutama huono hyppy ja yksi kielto tuli, mutta muuten kaikki sujui superisti ja Nasu oli ihan mahtava! Se pelasti monta kertaa, vaikka itse olisin kieltänyt niin Nasu hyppäsi. Lopuksi tämä kolmen esteen rata menikin jo ihan mallikkaasti. Jäi tosi kiva fiilis tästä päivästä, näillä jatketaan sitten huomiseen!

pikkukierrosta



isompaa kierrosta (jee videolaatu..!)

tiistai 18. kesäkuuta 2013

243. Se yksi asia eilen ja toinen toissapäivänä

En kyllä tiedä, onko mulla teille mitään asiaa kirjoitettavana, mutta päätimpä silti tulla jotain postailemaan! Sekalaisia julkaisemattomia kuvia ainakin on, jos ei muuta. Olen ollut ihan tajuttoman väsynyt koko ajan viime viikon ja varsinkin sen Ypäjän reissun jäljiltä, nukkunut olen oikeasti paljon mutta silti vaan väsyttää... Heh, alla oleva kuva kertoo tosi paljon meidän tämän hetken tekemisistä, ponien kanssa ja ilman!


Okei okei, kyllä me ollaan tehty muutakin kun pelleilty. Olen mennyt molemmilla poneilla kerran ihan kunnollakin, ennen kuin erinäiset pikku jutut estivät suuren tavoitteellisen treenaamiseen ja siirryttiin kesälomalöllöilyihin, mutta niistä sitten lisää myöhemmin, ensin vähän niistä kunnon ratsastuksista!

Tosiaan, viime lauantaina, mikä oli ensimmäinen päivä kotona, menin molemmat ponit. Annilla oli ollut kaksi vapaapäivää, kun ei oltu kotona, mutta se oli silti hyvä. Menin puolisen tuntia omalla kentällä, neiti oli reipas mutta silti kuunteli apuja nätisti.


Nasunkin ratsastin samana päivänä, sen kanssa lähdettiin naapuriin. Nykyään yleensä aina kun tarkoitus on mennä kunnolla, lähden naapurin kentälle ratsastamaan, siellä sujuu aina Nasun kanssa paljon paremmin kuin omalla kentällä! Niinkuin nytkin.

Nasu oli oikeasti ihan super, vaikka se ei tuossa kuvassa siltä näytä. Tehtiin ihan perujuttuja, kisojen jälkeen vähän jumpattiin lihaksia ja katsottiin että poni on avuilla kotonakin. Menin Nasulla noin tunnin, minkä aikana tehtiin töitä lähinnä ravissa ja laukassa, ja mikä oli erityisesti ennen näkemätöntä: menin vapaaehtoisesti ilman jalustimia!! Hyi, inhoan mennä ilman jalustimia, mutta päätin totella Roosan aikaisemmin antamia neuvoja ja päästää sisäisen kouluratsastajani valloilleen. Okei, sitä kouluratsastajaa ei kyllä vieläkään löytynyt, mutta ihan hyvin meni silti.



No, mikä sitten on se syy, minkä takia en ole sen jälkeen poneilla kunnolla mennyt, on se, että sain lauantaina aika voimakkaan ponipotkun suoraan polveeni. Se tietysti musteni ja turposi ja oli niin kipeä ettei mitään rajaa, joten päätin jättää ratsastukset pariksi päiväksi vähemmälle. Nyt polvi alkaa onneksi jo olla kunnossa, mitä nyt vähän sattuu aina välillä, varsinkin jos jalkaa taittaa liikaa.

tuli vähän huonot rusketusrajat :( mutta piti kylmäillä polvea nasun kylmäpatjoilla, nuo oikeasti auttoivat!

aah ihanaa, kerrankin aikaa vaan lukea niin paljon kun ikinä huvittaa! ♥

Paitsi kyllähän minä kerran ratsastin sunnuntaina. Tai tarkemmin sanoen yritin ratsastaa, miten sen nyt ottaa. Ajattelin kokeilla, pystynkö menemään ilman satulaa, joten suunnittelin lähteväni Nasun kanssa omalle kentälle tuuppailemaan. No, päätettiimpä sitten lähteä käymään alkukäynnit maastossa, ja kun sopivasti käveltiin uittopaikankin ohi, niin mentiin sinne sitten kahlaamaan. Kahlaamiseksi se ei sitten kyllä jäänyt...


niin kuin se menee, ikinä ei ole kuvaajaa mukana kun sitä eniten tarvittaisi!

Heheh kyllä mä vaan olen paras ikinä! Mentiin Nasun kanssa järveen, ja se siinä päristeli jotenkin tavallista enemmän. Oltiin ehkä Nasulle mahan syvyisessä vedessä, kun se yhtäkkiä teki pienen sivuloikan. Ja arvatkaas vaan kuka löysi hetken päästä itsensä vedestä! Kastuin itsekin napaan asti, oli ihanaa kun minulla oli vielä lökärit ja paksu huppari päällä, ihan läpimärkiä kaikki. Mutta kun kerta olin jo kastunut, päätin että voidaanhan me uida ihan kokonaan ja käytiin sitten pari kertaa uimassa kunnolla. Nasulla oli ainakin hauskaa! Mutta arvaatte varmaan myös, että tämän jälkeen ei hirveästi huvittanut mennä leikkimään kouluratsukkoa, joten sen päivän tuuppailut jäi sitten väliin..

Joo'o, ja tuota grillijuhlan mahtavaa ohjelmanumeroa en sitten enempää halua enää muistella...!

Mutta niin, nyt ponit ovat tässä muutaman päivän saaneet lomailla ja olla tavallista enemmän vihreällä. Tai no, Anni nyt voi syödä niin paljon kuin sitä ikinä huvittaa, mutta jos Nasusta puhutaan. Yleensä ponit on laitumella n. tunnin päivässä, mutta nyt ne on ollut sen 2-3 tuntia. Vaikka Nasu onkin jo nyt liian lihava, niin kyllä se saa silti vähän elämästä nauttia ;)


hyi kun on ötököitä


minäkin olen saanut lomailla kunnolla, eikä vaan ponit!

taikakin on ottanut rennosti

mutta roxie ei, sille pitäisi koko ajan olla heittämässä palloa! (tai paremman puutteessa kävytkin käyvät)

Eilen äiti ja Henna sitten kävivät maastoilemassa molemmat ponit, niin minä sain taas ponivapaan päivän. Tänään lähden kaupunkiin päiväksi, mutta illalla yritän ratsastaa ainakin Nasun, jos kerkeän/jaksan ja jos polvi ei ala kipuilemaan niin menen Anninkin. Keskiviikkona ja torstaina onkin sitten Nasun kanssa uusia ja jänniä juttuja tiedossa, kun lähdetään Tahkolle Urmaksen valkkuihin! Mutta niistä sitten myöhemmin lisää, toivottavasti saan äitin suostuteltua kuvailemaan niin saan jotain postausta tehtyä.


maanantai 17. kesäkuuta 2013

242. Videopostaus: päivä tallilla Roosan ja Venlan kanssa

Vihdoin täälläkin nyt tämä videopostaus, mikä Roosan kanssa luvattiin tehdä! :) Tämä on siis viime tiistailta, saattaa näyttää tutulta kun tästä päivästä on tavallinenkin postaus tehtynä. Ja muutenkin, sama video on ollut jo pari päivää Roosan blogissa ja youtubessa, jos joku on sen sieltä jo nähnyt niin älkää ihmetelkö miksi tuntuu että katsot tätä uudestaan :D Mutta nauttikaas nyt kun tämä on Roosan tekemä, vähän hienompaa kun minun tekemät videopostaukset.. Heheh.






taitavat leipurit

lauantai 15. kesäkuuta 2013

241. Kisaviikko 2013

Nyt on kotiuduttu Ypäjältä, hyvällä mielellä hyvin menneiden kisojen jälkeen! Oli kyllä superkivat muutama päivä siellä, lähtisin milloin vain takaisin. Mutta nyt asiaan. Teitä tosiaan on jo yli tuhat, mutta minulla ei ole mitään sen suurempia erikoispostausideoita sen kunniaksi, joten päätin nyt tehdä ypäjältä ihan jättipostauksen. Eli kannattaa varata hetki aikaa, että kerkeää tämän lukea ja selata kaikki kuvat läpi.. :D Kisajutut (kuvat, selitykset, ratavideot) on postauksen loppupuolella, jos muu ei kiinnosta niin ne löytyvät sieltä.

Matkaan lähdettiin siis keskiviikkona puolen päivän aikaan. Nasu ja tavarat kyytiin, minä ja Roosa linnoittauduttiin takapenkille ja lähdettiin ajamaan. Hetkihän siinä sitten meni, about 7½ tuntia kun Ypäjälle ajettiin... Ensin pysähdyttiin mummolassa Varkaudessa, sitten abc:llä ja vielä tankkaamaankin. Nasu matkusti hyvin, mutta meitä alkoi parin tunnin autossa istumisen jälkeen hieman tylsistyttämään, ja meno oli sitten sen mukaista...


abc:n invavessasta vähän vettä nasulle ;)

Ypäjällä oltiin siis illalla puoli kahdeksan aikaan. Nasu asui 3. tallissa vitoskäytävällä, joten sinne sitten ajeltiin. Laitettiin Nasu karsinaan, kun oltiin saatu se purutettua, ja sitten tavarat pois autosta. Meidän käytävällä ei vielä keskiviikkona ollut kuin muutama hevonen, oli ihanan rauhallista kun oltiin se ilta oikeastaan yksin koko tallissa! Nasukin sopeutui heti hyvin uuteen karsinaan, sillä oli onneksi tuttu kaveri seinänaapurina.

meidän käytävä ja tavararöykkiö ja roosa


Kun oltiin Nasu saatu laitettua valmiiksi, ajeltiin kurssikeskukselle hakemaan meidän asunnon avaimia. Me majoituttiin siis Porkkanassa, joka on aika uusi asumus siellä. Ei oltu ennen tässä paikassa oltu, ja yllätyttiin kyllä todella positiivisesti, kun sinne mentiin! Se oli oikeasti ihan kuin joku hotellihuone. Kuvasta näkyy oikeastaan kaikki, ei se iso ollut, mutta tosi kiva. Sängyt, sohva, minikeittiö. Ja takana kylppäri, missä oli vessa, suihku ja oma saunakin! Siellä kelpasi kyllä asua pari päivää.


Kun oltiin sitten omat kamat saatu heitettyä Porkkanaan, lähdettiin taas takaisin tallille ja kävelyttämään Nasua. Käytiin n. tunnin lenkki, kierreltiin urheilualueella ja metsissä, lopuksi käytiin myös vesiesteellä kahlailemassa. Nasu oli ihan innoissaan, vähän touhotti, mutta pääasiassa poni oli silti ihan nätisti.


Lopulta kun illalla päästiin sitten takaisin asunnolle, syötiin vähän, käytiin saunassa ja katsottiin carrien päiväkirjojen toinen jakso. Sen jälkeen nukkumaan, koska seuraavana päivänä olisi eka kisapäivä!


Aamulla meillä oli herätys kahdeksalta. Äiti oli aikaisemmin käynyt jo ruokkimassa Nasun, me muut saatiin nukkua pidempään. Meillä ei ollut aamulla kiire mihinkään, meidän luokka alkoi vasta puoli 12. Ensin käytiin syömässä aamupala kurssarilla, ja sieltä käveltiin Roosan kanssa tallille katsomaan Nasua. Äiti ja Henna laittoivat sille hokit jalkaan, mentiin ihan perus talvihokeilla koska ei ollut yhtään liukasta. Lähdettiin sitten Roosan kanssa käymään Porkkanassa vaihtamaan kisavaatteet ja sitten takaisin talliin laittamaan Nasukin kisakuntoon.


Derbykentällä oltiin jo aika ajoissa. Menin siis ekana päivänä 90cm ja 100cm. Käytiin kävelemässä ysikympin rata, joka oli helppo, mutta sen jälkeen oli sitten pitkään odottelua. Olin lähtövuorossa vasta numerolla 36. Lopulta pääsin sitten verkkaamaan, kun oltiin yli tunti odotettu. Nasu oli ihan hyvä, sileällä homma toimi hyvin, mutta hypätessä minä mokasin kaiken. Aloin vaan pidättämään, jolloin Nasu tuli ihan pohjaan ja tuli huono hyppy. Yhtään kieltoa ei silti tullut. Lopulta sain omankin ongelmani korjattua, ja viimeset hypyt sujuivat ihan hyvin.





Radasta en nyt sen enempää selittele, se on tuossa videolla. Mutta, alkurata meni ihan superisti, Nasu oli tosi hyvä. Sitten, ennen toisiksi viimeistä estettä (tai siis varmaan kymmenen metriä ennen sitä) Nasu stoppasi ja jäi pomppimaan paikalleen. Mitä ihmettä poni teet? No, tein sitten voltin ja tulin viimeset esteet uudestaan. 4vp jäi tulokseksi, mutta hyvä mieli, koska rata oli muuten tosi hyvä!






Metrissä olinkin sitten vasta 46. lähtijä, joten äiti vei Nasun talliin luokkien välissä. Metri oli siis poniderbyn karsinta, joten siinä oli pitkä rata ja muutama derbyeste. Kun äiti toi Nasun takaisin, verkkasin samalla tavalla kuin edelliseenkin luokkaan ja sitten lähdettiin radalle. Metrin rata oli minun mielestä paljon huonompi kuin 90cm. Tokalle tuli kielto, koska jäätiin liian kauas ja Nasun ei ollut järkevä hypätä. Derbyesteet, eli banketti, pulvermanni ja kuivahauta menivät sitten hyvin, samoin kuin loppurata. Silti rata oli vähän epäsiisti, mutta Nasu oli hyvä tässäkin luokassa. Tulokseksi tuli 5vp, kielto ja yksi aikavirhe.

hups..



Omien ratojen jälkeen vietiin Nasu pois ja sitten mentiin takaisin katsomaan esteluokat loppuun. Sen jälkeen lähdettiin käymään kaupassa ja syömässä kylällä. Nasua piti taas kävelyttää, mutta koska oli alkanut sataa, mentiin kävelemään maneesiin puoleksi tunniksi. Illalla oltiin sitten kaverien kanssa, ja tällä kertaa illan ohjelmana oli sitten kahden edellisen päivän Salkkarit.


Perjantai-aamu meni saman kaavan mukaan kuin edellinen, luokkakin alkoi samaan aikaan. Ainut, mikä oli muuttunut, oli sää. Perjantaina satoi, välillä enemmän, välillä vähemmän. Ei silti laitettu nurmihokkeja, koska derbykenttä ei kuulemma ollut liukas, joten tavallisillakin hokeilla pärjäsi.


 Luokkana perjantaina oli siis taas 90cm, ja siinä oli tyyliarvostelu. Tällä kertaa lähtönumerona oli 25, eli ei tarvinnut niin pitkään odotella. Verkka oli siirtynyt estekentältä nurmelle. Sileän verkan tein sujuvalla, siellä Nasu oli hyvä. Derbyn pääty, missä oli verkkaesteet, oli sateen takia niin liukas, etten siinä uskaltanut hypätä kuin ihan pari hyppyä ennen radalle menoa.

Tavoitteena perjantaina oli saada puhdas (ja tietysti myös siisti) rata, ja semmoinen sieltä sitten tulikin! Nasu oli ihan mahtava, kaikki sujui superisti ja nollat tuli. Tyylipisteitä tuli 39,5, ja se sitten riitti viidenteen sijaan! Jee, hyvä päätös näille kisoille, olin niin iloinen kun Nasu oli niin hieno! ♥







Neljän aikaan iltapäivällä lähdettiin sitten kohti kotia. Taas sama seitsemän ja puoli tuntia autossa istumista, mutta tuulilasissa roikkuva keltainen ruusuke sekä videot hyvistä radoista onneksi piristivät matkaa. Oli ihan mahtava kisareissu, kiitos kaikille! Kiitos Nasulle, kun menit niin hienosti, kiitos Roosalle ja Hennalle kuvaamisesta, kiitos äitille, kavereille, niiden äideille, kisanjärjestäjille, kaikille! Ei olisi voinut kisakausi saikun jälkeen enää paremmin alkaakkaan.