lauantai 21. huhtikuuta 2012

107. Varustepostaus 5/6 ja 6/6

ei päivitetty vielä

Tosiaan, lupailin tätä varustepostausta nyt, ja jaksoin tehdä sen jo tänä iltana! Ja hyvitykseksi siitä, että tämän teko on venynyt ja venynyt, laitoin kaksi viimeistä osaa samaan postaukseen, eli viimeisen kerran: nauttikaa!


Osa 5/6: muu pikkutavara



Ensimmäisenä laitoin nyt tähän meidän "pikkutavara-kaapista" kuvat. Kaappi on aika pieni, vain kaksihyllyinen, mutta riittää tällä hetkellä meidän tarpeisiin hyvin. Ylemmässä hyllyssä ovat suojat/pintelit/bootsit, joista tarkemman postauksen löydätte tästä linkistä. Alahylly on sitten varattu muulle ihanalle tilpehöörille. Siellä on purkit, jotka sinne mahtuvat, nameja, huput yms. 


Tässä on meidän isot purkit. Vasemmalta: ensin on Arnica, en itse edes tarkalleen tiedä, mihin sitä käytetään :D Mutta jokin parannuskeino kai. Sitten mun suuri rakkaus: Miracle Groom! Suosittelen kaikille kimojen omistajille, meillä ainakin poistaa hyvin kaikki likaläikät (en olisi selvinnyt kesästä Annin kanssa ilman tuota). Sitten eteenpäin, eli Effolin jouhien selvitysaine, sekin on hyvä. Seuraavana Tahkolta voitettu Horse Powerin viilentävä shampoo, jota ei olla vielä testattu. Seuraavakin kisoista voitettu, suihkupullossa olevaa satulasaippuaa. Se alkaa tosin olla jo lopussa. Viimeisenä vielä hyttysmyrkky, Tri-Tec. Se oli kyllä viime kesänä tosi kätevä, todella tehokas!


Sitten pienet purkit, taaskin vasemmalta: iki-ihana Effolin mangontuoksuinen glitter, haavaspray, betadine, Hexocil, Stubbenin satulasaippua (näitä meillä on kaksi, kuvassa vain toinen) ja viimeisenä minun ja Annin ensimmäisiä esinepalkintoja, kärsinyt omenan-tuoksuinen hevosshampoo. Sitä käytetty paljon, en nyt tiedä että onko kovin hyvä puhdistamaan, mutta ihanan tuoksuinen ainakin ;) Anni tuoksui aina seuraavankin päivän omenalle pesun jälkeen.


Heppanamia pari pussia, puhtaita pesusieniä (likaisia en viitsinyt edes kuvata) otsalamppuja, sakset ja pH-Combi-tuubi. Sitä käytettiin Annilla, kun se ennen stressasi niin paljon kisoissa, se oli jotenkin hyväksi vatsalle. Nykyään ei enää siis käytetä, jäänyt kaapin pohjalle tomuuntumaan.


Tässä naulakossa roikkuvat, juoksutusliina ensimmäisenä. Sen vieressä heijastinrintaremmi, joka on oikeasti pinkki, mutta salama kirkasti sitä. Sitten molempien martingaalit, Annin musta, kivikaudelta oleva, jota se ei ole käyttänyt yli kahteen vuoteen ja sitten Nasun hieman nykyaikaisempi. Reunassa vielä numerolaput, joita on kaksi.


Raippoja on matkan varrella kertynyt ja kadonnut samaan tahtiin. Tässä nyt ne, mitkä ovat hengissä. Tai no hengissä ja hengissä, noistakin osa vetelee jo viimeisiään, kuten tuo reunassa oleva esteraippa. Mutta osaa pystyy kumminkin vielä käyttämäänkin ;)


2011  Horse Fair-messuilta ostin Annille tämmöisen taulun, teksti kuvaa Annia sulosesti ♥ Tarkoituksena on Nasullekkin hankkia samanlainen, kun jostain taas löytyisi.


Sitten Annin ohjasajo-välineet. Tuommoinen vyö, ohjina meidän toinen liina siis. Siihen olen tunkenut kaikenlaisia klipsi-viritelmiä. Mutta helpompi tuolla on ajaa kuin ilman, ei tarvitse koko ajan korjailla varusteita.


Löysin kaapista myös pienen pinkin rasian, missä oli otsapantoja, ruosteisia hokkeja, maalarinteippiä, vanhan kaapin lukko ja pinkit pehmusteet. Voin sanoa, että oli vaikea tunkea nuo kaikki takaisin laatikkoon :D




Sitten ponien harjat, ensin Nasun. Sillä on vielä tuommoinen surkeaakin surkeampi kori, ja vielä surkeammat harjat :D Nasun omia ovat oikeastaan vain nuo oranssit, pehmeä- ja juuriharja, loput ovat Annilta.



Annin harjat säilytetään harjapussissa, 2010 HIHS:istä löysin tämän. En yhtään nyt muista minkä merkkinen tämä on tai mitään muutakaan, sori.



Annin harjatkin ovat kattavammat kuin Nasun, löytyy kolme pehmeää, pari sukaa, ponin kampa, ei tule mieleen mikä oikealta nimeltään, sekä juuri-, kova- ja pääharjat. Erikoisuuksina pinkki pölyhuiska, joka ei oikeasti ole pölyhuiska ja hikiviila, jossa toisella puolella sahalaita.



Nuo ylemmässä kuvassa olevat löytyivät siis isosta taskusta, ja nämä loput pikkutaskuista. Siellä oli siis kaviokoukku, hokkiavain, punainen turpapehmuste meksikolaisiin, Helosan ja jokin hoitoaine. Lisäksi taskuissa oli noin kymmenen likaista pesusientä sekä läjä karkkipapereita :D

________________________________________________________________________________

Osa 6/6: minun ratsastusvarusteeni

ps. olen ahkera varusteiden pesijä, sori kun kaikki näyttää mutalammikosta nostetuilta


Taas kuva hyllystä, jossa säilytän niitä. Nämä ovat siis avohyllyssä satulahuoneen takaseinällä, toisen pikkukaapin päällä.


Ekaksi kypärät, kaksi siis omistan. Tuota oikean puolimmaista käytän aina, tarvittaisiin tosin jo uusi, senverran monesti olen lentäänyt tuo päässä alas selästä. Ja niin, Tattinin kypärä tuo on. Toinen lähti mukaan vanhalta tallilta, jossa oli turhia kypäriä. Minun kypärä oli kadonnut, ja tarvitsin varakypärän, joten lainattiin tuota. Se sitten niin hyvin sopi päähän, että otettiin mukaan varakypäräksi.


Myös chapseja omistan kahdet. Vasemmalla Mountain Horsen-nahkachapsit, joita käytän hypätessä. Myös ne ovat aivan rikki, saumat revenneet joka suunnasta. Toiset ovat Hööksistä, CRW:n saappaanvarret, ja niitä käytän luonnollisesti tuuppaillessa. Itseasiassa me emme edes tarvinneet saappaanvarsia, kun löysimme nämä, mutta kun huomasimme, että ne olivat 75% alennuksessa naarmun takia (joka lähti pesemällä pois) niin ostettiin heti.



Siinä vielä lähikuvat molemmista chapseista.


Hanskoina minulla on Roeckelin mustat, erittäin laadukkaiksi, mutta helposti häviäviksi todetut hanskat.



Kannuksina normaalit tylpät, kannuskumeilla. Hihnoissa on supersöpöt blingbling-tähdet ♥



Kisapaitoja on kaksi, vaaleanpunaisia molemmat tottakai. 2011 keväällä ostettiin Ypäjän Ratsuriihestä Kingslandin paita, millä olen kisannut tähän asti. Itse en ole mikään Kingslandin ystävä, ja minulla ei sen merkkisiä tuotteita olekkaan kun tämä paita sekä kolme paria saapassukkia, vaaleanpunaisia myöskin.







Uudempi paita on sitten HV-Polon, Hööksistä hankittiin hiihtolomalla. Tätä en ole vielä käyttänyt kertaakaan.


Kisatakkina Eguipage, ei mikään huippu mutta menettelee. Liian leveä se ainakin on, joka suunnasta, mutta ei viitsi vielä tässä vaiheessa mitään kallistakaan ostaa.


Myös kaksi hevosaiheista hupparia löytyy. HIHS:istä ostettu myöskin HV-polon pinkki fleecehuppari, lämmin ja ihana, olen tykännyt paljon. Toinen sitten 2010 kesällä ostettiin Ypäjältä tuo, sitäkin paljon käytetty.



Lähikuvat logoista.



Housuja on tällä hetkellä käytössä neljät. Suosikkini ovat varmaankin nämä Pfiffin kokopaikkaiset siniruskearuudulliset housut. Viime syksynä ostettiin, ja paljon on käytetty, mutta hyvänä ja kunnossa pysyneet.


Nämä pinkkiharmaaruudulliset on Horse Fair-messuilta 2011.


Hööksin mallistoista ruskeat oikein mukavat housut, vuosi sitten ostetut.



Nämä taitaa olla vanhimmat kunnossa pysyneet housut. Nykyään käytän oikeastaan vain ilman satulaa mennessä, kun niin likaiset ja nuhjuiset on. En jaksanut kisahousuja kuvata, niitä on nimittäin ainakin viidet, ja kaikki on kumminkin valkoisia = tylsiä. Ja sori kun en oikein osannut asetella noita housuja mitenkään kivasti :D

MUUT VARUSTEPOSTAUKSEN OSAT:

1. Satula, huovat, yms.
2. Loimet
3. Riimut, suitset yms.
4. Suojat, pintelit, bootsit 


Huh, se on valmis! Tästä vikasta nyt tuli pitkä, onnea vaan niille jotka jaksoivat kokonaan tutkia. Mutta nyt, kun kaikki työ on tehty, haluan teidän kaikkien mielipiteenne! Kokonaisuutena, tykkäsittekö vai oliko ihan turha? Jos et ole kerennyt kaikkia osia lukea, katso ne täältä ja anna rehellistä palautetta. Olisin tositosi kiitollinen siitä (: Ja nyt saa ehdotella erikoispostaus-ideoita, mitä haluaisitte? Kaikki ehdotukset ovat tervetulleita.

21 kommenttia:

  1. Nää varustepostaukset oli mun mielestä kivoja! (:

    VastaaPoista
  2. Tää oli mun mielestä kiva!:)++Tee videopostaus!!=D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Videopostausta en ainakaan tällä hetkellä pysty toteuttamaan, kun ei ole mitään elokuvatyökalua, edes windown movie makeria, millä sen pystyisi tehdä. Mutta jos saisin sen hankittua jostain (jos osaisin :D) niin voitaisiin tehdä semmoinen sitten kun joku kaveri tulisi taas tänne ;)

      Poista
  3. Tykkäsin! :) Ja jaksoin helposti lukee koko tekstin, kirjotat nii sujuvasti ja selkeesti. Voisit tehä jonkun "Näin valmistaudun kisoihin" postauksen ennen seuraavia kisoja, siinä olis niinku kaikki jos puunaat poneja/varusteita edellisenä päivänä jne. Tai sitten oikeen perusteellinen kisapostaus, ihan aamupalasta lähtien, mitä söit, mitkä kaikki laitoit valmiiksi, mitä kisapaikalla ekaks tehtiin, jne jne.. :D Tommonen voi olla ehkä vähän hankala toteuttaa, mut ehdotin kuitenkin ku halusit ;) Oho, tulipa stoori ! :d

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, toi on hyvä idea (: Voin tehdä sitten kun päästään taas kisoihin, katotaan nyt että milloin ees on seuraavat, miten Nasu paranee.

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. tää oli kiva kun oli niin monta osaa ja kaikki oli selitetty erikseen:)

    VastaaPoista
  6. Kiva että olette tykänneet, ja kiitos kommenteista:)

    VastaaPoista
  7. Toi HV polon paita ei ole kisapaita :) Se on ihan normaali t-paita :)))

    VastaaPoista
  8. Kiva blogi sulla:) minullakin on joskus ollut tuollaiset Roeckelin hanskat, hävisivät myös minunkin:D liekkö joku varastanut:(

    VastaaPoista
  9. Kauanko sinulla nuo roecklin hanskat kestivät suunnilleen? Mietin vaan kun itse mietin vähän niiden ostoa, mutta mietityttää niiden kestäminen, koska kuitenkin aika kalliit hanskat kyseessä. Varmasti hyvä pito. Kuinka kauan itselläsi kesti nuo hanskat sinun käytössäsi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mulla taitaa vieläkin olla nuo samat hanskat, en muista milloin ne ostettiin, mutta nyt ovat varmaan vähän reilun vuoden olleet käytössä. Tosin talvisin en niitä käytä oikeastaan yhtään. minulta eivät ole tainneet ikinä mennä rikki, aina ovat hävinneet ennen sitä.. :D

      Poista
  10. Miks nasulla on noin huono kori ja harjoja vähän ja annylla on täydellinen harjapussi ja nuita harjoja on paljon ja hyvässä kunnossa!?!? Ja vieläpä oot annylta antanu nasulle ....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hahah tää on tooosi vanha kun nasu oli just tullu, sille ei oltu keretty vielä ostaa mitään harjoja ja anni oli mulla ollut jo monta vuotta :) kyllä nasulla on nykyään ihan kunnon hyvät harjat ;)

      Poista
  11. mulla on tollaset samanlaiset headhorsen housut! nuo hööksistä ostetut ruskeet

    VastaaPoista
  12. olisi ollut ehkä mielen kiintosempi jos oisit tehnyt videoina , mutta hyvä tää oli silti tai oikeestaa nää kaikki (: en vaa aina jaksais lukee näin pitkii mut hyvä ! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha juu:) tää on kyllä mun mielestä ihan kamala ja liian pitkä, mutta päivitän tänki sit ku kerkeen:)

      Poista
  13. Ihana postaus ja ei tää ollut yhtään pitkä, pidän pitkistä tarinoista!!:) Hei siehän oot facessa laitan sulle sinne viestii

    VastaaPoista
  14. Ihana blogi sulla ja ihannat postaukset oottelen jo paljon lisää tällasii.<3:-)

    VastaaPoista
  15. Ihana postaus kivoja varusteita ja muistatko paljonko ne jin stirrup jalkkarit makso

    VastaaPoista